Vicente Moreno Cullell

Vicente Moreno

Vicente Moreno Cullell

Vaig néixer a Barcelona el setembre de l’any 1981 i sóc llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005).  Posteriorment vaig obtenir el CAP (2006) i el Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats en Història Comparada, Social, Política i Cultural (2007). Com podeu veure en aquest blog, sóc un apassionat i un enamorat de la història i tot allò que l’envolta.

Actualment sóc professor d’ensenyament secundari en el Col·legi Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat. Anteriorment, vaig exercir de professor en les àrees de Ciències Socials i de Llengua Catalana i Literatura en el Col·legi Sagrat Cor Besòs (curs 2008-2009) i a l’Escola Santa Maria dels Apòstols (curs 2007-2008). També he treballat com redactor de continguts educatius de l’àrea de Ciències Socials per a CADMO (2011) en el seu projecte de disseny de mitjans d’aprenentatge i llibres digitals.

Sóc membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB), on he estudiat la qüestió de les migracions cap a Catalunya durant el període franquista dins del grup de treball del professor Martí Marín i Corbera.

També he col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Entre setembre de 2009 i juny de 2010 vaig col·laborar al programa La Graderia DD dirigit per Ricky Romero a Ona FM en la retransmissió dels partits del RCD Espanyol i en les tertúlies esportives. Anteriorment, entre 2005 i 2006 havia realitzat, juntament amb el professor Josep Alavedra, una secció setmanal al programa Àrea Metropolitana d’Òscar Peret a RKB dedicada a la difusió de la història.

Des de 2004, amb el professor Josep Alavedra Bosch, vam posar en marxa el projecte “París: Llums i Revolució” dedicat a la divulgació de la història de França i la ciutat de París, amb una especial atenció al període de la Revolució francesa. A partir d’aquí, el juliol de 2008, vam posar en marxa el blog París: Llums i Revolució dins de la comunitat de blogs de la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, el novembre de 2008, un cop fet el primer salt de les aules a la xarxa, va néixer Ciències Socials en Xarxa, que des de l’abril de 2010 es publica dins del portal de Sàpiens.

Contacte:

Correu electrònic: socialsenxarxa@gmail.com

Twitter: http://twitter.com/socialsenxarxa

Facebook: http://www.facebook.com/socialsenxarxa

Tiching: http://es.tiching.com/user/4337

Linkedin: http://www.linkedin.com/in/vicentemorenocullell

Publicacions i recerques recents:

Article: “Rosa de foc: Setmana Tràgica, la revolta”. Publicat a: Esquerra Nacional nº 198 (2011)

Article: “Las casas regionales de Andalucía en Cataluña”. Publicat a: Andalucía en la Historia nº 28 (2010).

Capítol llibre: “Empreses, empresaris i administradors de la indústria llanera”. Dins: BENAUL, Josep Maria (Dir.). El Gremi de Fabricants de Sabadell, 1559-2009. Organització empresarial i ciutat industrial. Ed. Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell. Barcelona, 2009.

Treball de recerca: L’associacionisme dels immigrants durant el franquisme i la transició (1950-1982). Centre d’Història Contemporània de Catalunya. Barcelona, 2007.

Capítol llibre: “El patiment quotidià de la guerra: refugiats, bombes i fam”. Dins: MARÍN i CORBERA, Martí (Dir.). Història de la Guerra Civil a Catalunya (Vol. V). Els papers de Salamanca. Edicions 62. Barcelona, 2006.

Article: “La Model, història d’un presó centenària: durant la Segona República (1931-1936)”. Publicat a: Esquerra Eixample. Revista de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, nº 48 (2004).

Comparteix

  Comentaris

  • Magda Real Llibre

   02/12/2010 - 08:17

   Bon dia,

   Volia comentar-vos que aquest és el blog destacat de la secció de blogs de patrimoni.gencat. Podeu accedir a aquesta secció mitjançant aquest enllaç http://bit.ly/9FFlj5.

   Des de Patrimoni.gencat volem donar a conèixer el portal i els seus continguts: reportatges, rutes pel cap de setmana, Patrimoni.tv, agenda, notícies, fotos panoràmiques, gigafotos, blogs… El patrimoni català com mai l’has vist.

   http://www.patrimoni.gencat.cat

   Tenim també un club: el pat.club és la comunitat de persones i entitats que col·labora amb Patrimoni.gencat. Des del pat.club podràs participar a concursos i convertir-te en corresponsal del patrimoni. Apunta-t’hi!

   http://www.patrimoni.gencat.cat/patclub

   Moltes gràcies per la teva col·laboració!