Josep M. Macias, Imma Teixell i Andreu Muñoz

Andreu Muñoz, Imma Teixell i Josep M. Macias
Som arqueòlegs tarragonins que volem (confiem que a diari) comentar-vos la nostra recerca en un dels espais més emblemàtics de la ciutat: la Catedral de Tarragona.
És un projecte atrevit -fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Capítol de la Catedral (Arquebisbat)- que procurarà resoldre un dels interrogants arqueològics més importants de les províncies occidentals de l’antic Imperi Romà.
Tots tres ens hem format en la Universitat de Barcelona (especialitat Història Antiga i Arqueologia). El Josep Maria és investigador de l’ICAC, l’Andreu és director del Museu Bíblic Tarraconense i l’Imma és arqueòloga municipal.
L’arqueologia és una petita aventura que a vegades té èxit i de vegades… En aquest cas la volem compartir amb vosaltres, així que alea iacta est.
Joaquin
22/06/2010 - 17:59
Compartir la recerca arqueologica en directe es una cosa francamente nova, sorprenent i del tot engrescadora. Aixo no em sembla una aventura sino una recerca cientifica de primer ordre i de una serietat total. Els seus resultats -els que siguin- seran fonamentals per l’Arqueoloogia de Tarragona i de tota la Hispania Romana. Felicitats i molts anims!!!
amaiur
22/06/2010 - 21:29
Molt interesant i moltes gràcies per compartir-lo amb tothom.
Endevant !!!!!
Pere
28/06/2010 - 10:17
Estarem atents als resultats que aneu publicant.
Molta sort!!!!
rosa
02/07/2010 - 18:03
Fantàstic que dia a dia poguem sàpiguer el que de la petita ( o gran aventura ) de l’arqueologia. Enhorabona per la iniciativa i molta sort, estic segura que la tindreu, la bona feina, sempre dona bons resultats. Ànims i endavant!
Miquel
05/07/2010 - 22:55
Vinga valents! Que fareu història!
Pep Alcañiz
23/07/2010 - 23:58
Gràcies per compartir amb nosaltres l’aventura. És un plaer conèixer, ni que sigui una miqueta, la cuina de l’arqueologia.
Neus
31/07/2010 - 1:59
He repassat els comentaris des de l’inici i semba, la que l’aventura ha acabat bé, tant l’arqueològica com la de comunicació. Molta gent hem agraït la divulgació, les imatges, les conclusions o apreciacions provisioals. Què en penseu els autors?
PS He assistit avui a la jornada de portes obertes i s’hi respirava un ambient molt “positiu”, com una mena d’agraïment pel fet de poder veure les entranyes de la catedral, i accedir un a mica als nous coneixements que se’n desprenen.
Joan Aragonès
31/07/2010 - 16:50
Ahir no vaig poder desaprofitar l’ocasió de veure una indicis petris que no tornarem a veure mai més. Mai no m’hauria pensat de veure remenat un sol que sempre havia cregut intocable eternament. Tot i la presumpció o certesa de l’existència anterior del temple romà, és formidable avançar en la investigació a favor del coneixement. Gràcies per fer-nos arribar la recerca mitjançant la divulgació.
Visca l’arqueologia mediàtica! – Sapiens.cat
09/08/2010 - 1:06
[…] vam iniciar aquesta experiència, ja vam manifestar la nostra voluntat d’acompanyar, passés el que passés, l’excavació amb […]
Amiano Marcellino
14/10/2010 - 21:28
Tanto esfuerzo y dinero desperdiciado!!!!!! Es un escándalo!!!!!!!
La maqueta gegant de Tàrraco incorpora el Temple d’August
02/01/2011 - 22:12
[…] Macías, al costat de Imma Teixell (arqueòloga l’Ajuntament de Tarragona) i Andreu Muñoz (ar…, el que va excavar en el subsòl de la Catedral, i sumant els esforços plurinstitucionales han obtingut resultats positius. La maqueta dedicada al Temple d’August és una peça molt reduïda, realitzada a escala 1:500, però que ofereix una funció pedagògica i una visió coherent del que podria haver estat el gran santuari de culte en honor d’August. Aquest temple presidia l’acròpoli de la ciutat amb dues hectàrees de superfície. […]
Romanorum Vita
04/05/2011 - 17:21
Com és evident per la temàtica del vostre blog, esteu interessats en la cultura i la història de l”Imperi romà al nostre país.
Per això, i en ocasió de la XIII edició del Festival Tarraco Viva i de la inauguració de l’exposició Romanorum Vita a Tarragona, us volem donar aquest projecte de divulgació històrica de l’Obra Social “la Caixa”
Romanorum Vita permet conèixer la vida quotidiana dels habitants d’una ciutat de l’Imperi Romà en època Imperial (s. I d. C). a través d’una exposició itinerant que et convida a passejar per un carrer i visitar una domus. L’exposició us situarà a l’any 79 d. C, en plena època Imperial i poc abans de la destrucció de Pompeia. Escenografies, projeccions audiovisuals i textos informatius es complementen amb elements sonors i fins i tot olors, creant una experiència innovadora.
Però Romanorum Vita no s’acaba en l’exposició, que també podeu visitar virtualment (http://multimedia.lacaixa.es/lacaixa/ondemand/obrasocial/interactivo/romanorumvita/cat/visita_virtual.htm).
Al nostre blog (http://www.romanorumvita.com/?lang=ca) podeu trobar les darrers noticies del projecte, i participar creant audioguies, penjant fotografies de jaciments romans d’Espanya al nostre grup del Flickr (http://www.flickr.com/groups/romanorumvita/) i fent comentaris al nostre blog.
Ens agradaria molt comptar amb la vostra participació, i també que féssiu difusió del nostre projecte.
Si aneu a Tarragona els propers dies aprofitant Tarraco Viva, us convidem a penjar o fer-nos arribar les vostres fotografies, vídeos i àudios de la Tarragona Romana i del Festival.
Moltes gràcies per la vostra atenció!
Ens veiem a Romanorum Vita i a Tarraco Viva!
Romanorum Vita
Obra Social “la Caixa”