La construcció de la Catedral

Els treballs que estem portant a terme també ens permeten copsar el procés constructiu de la Catedral de Tarragona. Ara no és el moment d’incidir en això, però els nostres resultats podran ser útils per a futurs estudis sobre el procés constructiu de l’edifici més antic de la ciutat que ha mantingut el seu ús original. 

construcció catedral.jpg

Fonaments de construcció.

Un dels elements que ens ha cridat més l’atenció és un mur gruixut de gairebé dos metres d’amplada que sembla unir –com una riosta– els dos pilars inicials de la nau central, però que, en realitat, pot correspondre a la caixa estructural que caldria construir per alçar el gran cimbori del creuer. Suposem això perquè el mur presenta les restes de dos contraforts en el cantó oposat al cimbori. Un cop aixecat el creuer, aquest mateix mur seria desmuntat per donar pas a la nau central de la Catedral.
 
Més endavant aquest mateix fonament va estar afectat per un possible sepulcre d’arquebisbe, ja desmuntat als anys 60 del segle passat. No ens ha estat possible identificar-lo per manca d’informació.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús