Els objectius i espais d’actuació d’enguany

Els treballs arqueològics a l’interior de la Catedral de Tarragona s’efectuaran en dos espais diferenciats que us detallem a continuació.

1. L’actuació principal serà un ampli sondeig d’uns 2,6 per 18 m de longitud i s’ubicarà a la nau central de la Catedral fins a tocar el presbiteri. Aquest espai es troba a l’eix axial de la catedral medieval i del temple romà de culte imperial. L’interès d’aquest punt rau a conèixer les restes de la fonamentació del temple a la seva part posterior, just on s’ubicava la seva cel·la, l’aula sagrada on se situava l’estàtua de la divinitat.

També s’intentarà comprovar l’existència d’evidències d’època tardoromana i visigòtica que donin llum al procés de transformació d’aquest espai a partir del segle V dC. En aquests moments no queda clar si la possible catedral visigòtica hauria pogut reutilitzar la fonamentació del temple romà per a la seva erecció.

De la mateixa manera, es documentaran els nivells constructius medievals i les estructures dels sepulcres privilegiats que, ubicats des d’antic en aquest espai de la nau central, a dins del cor, van ser traslladats a l’actual presbiteri en època contemporània. 

2. El segon sondeig se situarà a l’àrea de l’absis en el lloc exacte on el paviment d’opus sectile medieval està afectat i pavimentat per un enllosat de pedra posterior. La superfície d’excavació prevista és d’uns 3 m x 5 m. La intervenció permetrà comprendre l’estructura de la fonamentació de l’absis medieval i conèixer la naturalesa estratigràfica d’aquest sector fins al nivell de roca.  
  
oBJECTIUS.2.jpg oBJECTIUS 3.jpg Objectius 1..jpg

Fotografies. 1) Vista de l’absis romànic de la Catedral. 2) Detall de la intervenció a la nau central. 3) Situació aproximada dels sondejos estratigràfics.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús