Debat finalitzat!

La Vanguardia va publicar divendres passat, 22 d’octubre, un ampli reportatge signat per Oriol Margalef sobre l’emplaçament del temple d’August a la part alta de Tarragona. El reportatge recull diverses propostes interpretatives, així com una sèrie d’opinions, a partir de les quals s’entreveu un consens generalitzat sobre la situació del temple, una cosa prou difícil en una ciutat com Tarragona.
 
Us adjuntem el reportatge i il·lustracions referents a algunes de les diverses propostes pedagògiques que s’han desenvolupat a Tarragona i que reflecteixen l’evolució sobre la recerca i la interpretació del recinte de culte imperial.
 
El sondeig efectuat a la Catedral tanca el debat en què fins i tot el Museu d’Història de l’Ajuntament de Tarragona s’ha ofert per completar la maqueta pedagògica a escala 1/500 que es troba a l’interior de la Volta del Pallol. La maqueta del temple amb la primera proposta restitutiva que té en compte els resultats del nostre projecte de la Catedral es presentarà el dijous 18 de novembre en el marc dels actes commemoratius del 10è aniversari de la declaració de Tarragona Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.

Vegeu a continuació el reportatge d’Oriol Margalef publicat a La Vanguardia el 22 d’octubre:

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • La maqueta del temple d’August – Sapiens.cat

   03/12/2010 - 13:05

   […] de Tarragona, amb què tanca un dels interrogants de l’arqueologia moderna (vegeu l’entrada Debat finalitzat!) i ofereix una visió més coherent del que podria haver estat el gran santuari de culte a […]

  • La maqueta gegant de Tàrraco incorpora el Temple d’August

   02/01/2011 - 22:20

   […] Què sabem del temple?. Els arqueòlegs tenen més preguntes que respostes sobre el Temple d’August. La construcció dedicada a August era un temple octàstil (tenia vuit columnes), així apareix representat en unes monedes durant el mandat de Tiberi. Aquestes columnes que es trobaven a la façana del temple mesuraven entre 14 i 15 metres d’alçada. Els arqueòlegs apunten que el temple situat a Tarraco seguia unes directrius semblants al temple que el mateix August va impulsar a Roma. Els arqueòlegs treballen amb unes intervingudes aproximades del temple. Creuen que les seves dimensions eren de 37 metres de llarg, 27 d’ample i entre uns 25 i 27 d’alt. L’amplada del temple ocupava tota la nau central de l’actual Catedral i part dels laterals. Els experts també treballen amb part d’una columna, «però no sabem amb seguretat si pertany al temple o la sala axial que estava situada darrere», va explicar Josep Maria Macías. «També hem relacionat el marbre que trobem del segle II dC amb una reforma que es va realitzar en el temple i que va promocionar l’emperador Adriano. Això ho sabem per les fonts », va afegir Macías. «Nosaltres continuem una línia de recerca que va començar fa 300 anys», va dir l’arqueòleg de l’ICAC. Els experts han buscat durant anys el temple que els tarragonins van dedicar a l’emperador August. Sabem que va arribar a Tarraco emmalaltir i que va residir a la ciutat dos anys (1927-1925 aC). En aquesta època la ciutat va créixer i Tàrraco va viure la seva època daurada i actualment encara són visibles alguns d’aquests restes. Aquesta entrada es va publicar en Vitivinicultura. Bookmark el permalink. Publicar un comentari o deixar un trackback: URL del Trackback. […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús