Satisfacció per la resposta en les jornades de portes obertes

aporta-1.jpg·

Entre divendres a la tarda i dissabte al matí van passar per l’excavació gairebé 1.700 persones (650 divendres i 1.050 dissabte). Hi va haver de tot: gent que hi va pujar expressament, d’altres que van trobar les portes obertes i estrangers que seguien la multitud. Les explicacions es van fer en català, castellà i alguna en anglès. Valorem positivament la resposta de la gent a una activitat que s’ha desenvolupat durant el primer cap de setmana d’agost.

aporta-2.jpgVam explicar tot el que hem trobat i les conclusions preliminars del sondeig, i és que, no cal oblidar-ho, els treballs arqueològics es van iniciar el 28 de juny. A partir d’ara ens espera un llarg període d’estudi i reflexió, en què les dades obtingudes reposaran i maduraran mentre recuperem altres activitats pròpies de la nostra tasca diària.
 
aporta-3.jpgLa visita va constar d’una breu xerrada introductòria amb l’ajuda d’un projector d’imatges seguida de l’explicació davant del sondeig arqueològic. Per acabar vam observar les peces més significatives que estaven exposades en una vitrina i l’estat de l’interior de la Catedral. D’aquesta manera teníem simultàniament tres grups de visita al jaciment. Al sortir de la Catedral vam demanar als visitants que emplenessin una enquesta per a un estudi que estem preparant.
 
Hi ha dos aspectes que van cridar l’atenció dels visitants. Un és l’estat i la durada dels treballs del Pla director de restauració, i l’altre, la destinació final de les restes arqueològiques. Com ja hem explicat en altres ocasions, les restes seran protegides i tapades una altra vegada per tal de reposar-hi el paviment original, en benefici del desenvolupament de les nombroses cerimònies i activitats que es fan a la Catedral i de l’homogeneïtat artística de l’espai.

aporta-4.jpgaporta-5.jpgaporta-6.jpg

aporta-7.jpgaporta-8.jpgaporta-9.jpg

aporta-10.jpgaporta-11.jpgaporta-12.jpg

aporta-13.jpgaporta-14.jpgaporta-15.jpg

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Mateo G.V.

   05/08/2010 - 19:41

   Algú sap si es tornaran a fer portes obertes aviat?

   Gràcies.

  • Els autors

   06/08/2010 - 20:02

   Benvolgut Mateo, ho sentim molt però no tornarem a fer les jornades de portes obertes.

  • Marta

   06/08/2010 - 23:32

   La veritat és que practicament no s’en va fer publkicitat.
   Casualment el mateix divendres a les 16:00h vaig tenir visita al metge, i mentre esperava el meu torn vaig aprofitar per fullejar una mcia el diari gratuit que algú havia deixat al seient del meu costat.
   D’aquesta manera tan poc esperada m’en vaig asevantr jo, si la urgencia que va passar devant meu hagues vingut 5 minuts mes tard… o si qui va deixar alla l’exemplar de premsa sel hagues emporatat….. No m’en hagues asebantat fins que fos publicat.
   Ja podrien haver agafar mes dies i fer-ne ems publictat

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús