La visita més entranyable

Hauschild.JPG

Theodor Hauschild, al mig, entre Josep M. Macias (a l'esquerra) i Andreu Muñoz.

·

Avui ens ha visitat per sorpresa Theodor Hauschild. Ho ha fet des de Cambrils i, com fa sempre, sense avisar i preguntant si la seva visita era oportuna. En la història de la recerca arqueològica de Tarragona hi ha noms i cognoms, però també punts d’inflexió, i en Teo (tal com l’anomena la seva muller, que venia acompanyada de dos néts ben rossos) n’és un.

Actualment no podem comprendre l’antiga Tarraco sense conèixer la seva obra i, si algú havia de veure aquestes restes, aquest és en Hauschild. Podem dir que els fonaments de la nostra recerca han visitat els fonaments del temple.
Va ser el primer a notar la clara relació entre la plaça sacra romana i la Catedral medieval, i la seva tasca, a l’Instituto Arqueológico Alemán de Madrid, va expandir Tarraco en la recerca internacional.

Ens ha escoltat i ens ha aconsellat, però si alguna cosa destaca d’aquest investigador és la il·lusió i la curiositat que emana, perquè ens ha demanat encara més coses i ens ha esperonat a emprendre nous objectius.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús