Les conduccions de la Catedral

claveguera-1.jpg

Plànol del recinte de culte. En vermell, els trams de canal visualitzats.

·

claveguera-2.jpg

Detall de la conducció.

Les conduccions de la Catedral es coneixien d’antic i hem tingut l’oportunitat de visitar-ne algun dels trams. Hi ha segments en què sembla una conducció medieval o moderna i, en d’altres, d’època romana. El tram més llarg es troba en una de les naus laterals i corre paral·lela a la fonamentació del temple. Un altre segment continua cap al claustre i un tercer va paral·lel a la façana de la Catedral. 
 
Aquest és un element freqüent en les places sacres romanes i, en el nostre cas, és comprensible, ja que mostra la voluntat de canalitzar les aigües de pluja que podria recollir una plaça de dues hectàrees d’extensió. Vegeu seguidament dos detalls més de la conducció. 

claveguera-3.jpgclaveguera-4.jpg

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús