Hem arribat a les 3.500 visites

Aquest dijous, coincidint amb la presentació del bloc en llengua castellana, vam arribar a la xifra de 3.500 visites. Realment, no ens esperàvem aquesta resposta i, el que inicialment era una prova juganera, s’ha convertit en un compromís que assumim amb agraïment i que, sense cap mena de dubte, ha de fer reflexionar sobre els criteris de difusió que es poden aplicar a determinats projectes de recerca arqueològica.
 
Tots tenim clara la política de difusió científica i ciutadana que s’ha d’aplicar als resultats de la recerca arqueològica, però si hi ha, com a la Catedral, un context favorable, és possible anar més enllà? Fins a quin punt podem considerar la mateixa excavació arqueològica un element d’interès suficient per fer-ne un seguiment públic? Quina és la frontera entre la transparència i la privacitat laboral duta a terme amb mitjans públics? Quin és l’equilibri entre la pedagogia, la realitat laboral i el xou mediàtic? Cal que sigui un arqueòleg qui controli tots els processos de difusió per tal de no trivialitzar o estereotipar una professió que, a més a més, no gaudeix d’una acceptació social total?
 
Bé, és més fàcil excavar.

Comparteix

  Etiquetes: , , , ,

  Comentaris

  • Bernadette

   09/07/2010 - 13:42

   Em deixeu estorada, què us espanta? la xifra?
   A Internet l’equilibri no es controla. No podeu controlar el que la gent que seguim aquest bloc acabem pensant, no podeu decidir el grau d’atenció, de comprensió ni aprofundiment que aplicarem al llegir els vostres apunts. Però si que podeu decidir què ens expliqueu, com ho enfoqueu i amb quina intenció. Si necessiteu acceptació social no us trobeu en una bona situació per a influir-hi? De moment teniu 350 persones interessades pel que feu i pel que dieu, què més voleu? Ara, si us poseu el barret d’Indiana Jones o la bata de científics és una decisió vostre.

  • lo pallarès

   09/07/2010 - 16:24

   La veritat és que no entenc res. A què ve això. Sembla com sius fes vergonya arribar ala gent. Com si volguéssiu donar excuses perquè l’excavació interessa a la gent. Joc crec que això us hauria de fer feliços, però sembla que no. Sóc un seguidor delvostre bloc,però avui m’heu deixat gelat

  • Eduard Mestres i Rodá

   09/07/2010 - 22:42

   El bloc que esteu diàriament editant és magnífic, un autèntic regal per a tots els interessats en arqueologia, us desitjo èxit en la recerca i que ens seguiu oferint la informació tan completa com fins ara. Gràcies.

  • Eire

   10/07/2010 - 10:27

   Ànims!!! Us segueixo cada setmana perquè m’encantaria participar en el projecte!!! L’èxit del blog és una mostra de l’interés de la gent en l’arqueologia i en el treball que esteu fent. N’heu d’estar orgullosos!!! Gràcies per la feina que feu!!!!

  • Magí Pàmies Anguera

   10/07/2010 - 10:27

   No sé si la sorpresa que expreseu pel número de visites és real o respon més a una falsa humilitat (ben entesa, es clar!). En podeu estar més que satisfets i no tenir cap vergonya de saber-vos espiats. Som molts els qui tenim curiositat per la história i per una de les seves eines, l’arqueologia, tot i no ser-ne del ram. He teballat de sempre en les noves tecnologies, però treballs com el vostre m’han interessat de ben jove i aquest blog precissament m’ha donat per primera vegada la possibilitat de seguir de més aprop què és una excavació. Seguiu explicant què feu i què trobeu, que ens fa molta falta. Ah! i no patiu d’explaiar-vos en les explicacions o deixar anar alguns mots especialitzats que ja ens espavilarem a buscar-ne el significat. Gràcies per la tasca divulgativa!

  • Francesc

   10/07/2010 - 12:17

   Moltes felicitats pel blog seguiu informarnt i divulgant, crec que això es prioritari

  • Mariona

   10/07/2010 - 18:33

   ostres…. totes aquestes preguntes necessiten temps i converses la mar d’interessants, i són necessàries… però estic d’acord amb vosaltres: és més fàcil excavar!

  • CrossNoreen

   11/07/2010 - 2:10

   I opine that to get the mortgage loans from banks you must present a firm reason. However, once I have got a car loan, because I was willing to buy a building.

  • Tornem-hi! – Sapiens.cat

   06/10/2010 - 9:05

   […] relacionats amb la difusió de la pràctica arqueològica. Precisament, l’entrada Hem arribat a les 3.500 visites va ser una de les més comentades, amb alguna crítica, però tot plegat es tractava de reflexions […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús