Fotografiem l’enllosat

fotografiant enllosat.jpg

Fotografiant l'enllosat des de dalt de la bastida.

·

Vam aprendre a dibuixar amb el flexo, la plomada, el llapis… i amb molta paciència. Ara, la topografia i la fotografia, cada cop més unides pels bites, s’han fet les mestresses del dibuix arqueològic i els ròtrings són una resta arqueològica més.

Per dibuixar l’enllosat que hem de treure, i retornar, s’han enganxat i topografiat a l’àrea d’excavació unes marques reflectants adhesives col·locades de forma regular. Després, tot això s’ha fotografiat zenitalment a una distància suficient i, a partir d’aquí, la feina que queda és per als dibuixants amb l’ordinador.

Al pas que anem, els dibuixants hauran de deixar d’anomenar-se dibuixants.

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  • Ramon

   30/06/2010 - 18:09

   Aquesta informació, tot i que curta, és molt interessant. Endavant, i a veure si emergeix el temple d’August

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús