Primer, ens situem

pRIMER SITUAR-SE.jpg

Detall de l'àrea d'excavació.

·

Actualment tota excavació arqueològica és georeferenciada en coordenades UTM i posicionada en el seu entorn urbà o rural. Això és el que han fet els amics de la Unitat de Documentació Gràfica de l’ICAC. Han situat l’àrea de treball en relació amb el seu marc arquitectònic –la Catedral– però també amb el Pla de la Seu. D’aquesta manera, els resultats que se n’obtinguin es podran relacionar amb les restes arqueològiques conegudes en l’entorn i agrupar-se en funció del seu període històric.

primer situarse-2.jpg

Topografiant l'entorn de l'excavació.

Cada excavació és una petita peça d’un gran trencaclosques que, en el cas de Tàrraco, va tenir diferents dibuixos durant nous segles d’història. Penseu que, a inicis del segle II després de Crist, aquest trencaclosques va mesurar més de 80 hectàrees d’extensió. Podeu copsar aquesta realitat en el projecte Planimetria Arqueològica de Tarraco disponible a la xarxa en pdf.

Comparteix

  Etiquetes: , , , ,

  Comentaris

  • Neus

   29/06/2010 - 18:11

   Aquestes referències tenen alguna cosa a veure amb els …crec que s’anomenen punts geodèsics, aquells claus que trobem molt ben clavats per les voreres de les ciutats, roques de la platja, etc?

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús