ICAC

Institut Català d'Arquitectura Clàssica (ICAC)

Institut Català d'Arqueologia Clàssica

Amb aquest blog, tots els membres de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, coordinats per Mariona Aragay, us volem acostar a l’antiguitat clàssica i l’arqueologia, i transmetre-us el nostre entusiasme per aquestes disciplines. Hi trobareu de tot: troballes arqueològiques, recerca científica, activitats de tot tipus relacionades amb l’antiguitat clàssica, entrevistes a experts, recomanacions, curiositats… i el que ens aneu suggerint!

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) és un centre de recerca públic en arqueologia clàssica creat l’any 2003 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili, amb la participació del Consell Interuniversitari de Catalunya.

La nostra finalitat és la investigació, la formació avançada i la difusió de la civilització i la cultura clàssiques en sentit ampli, tant des d’una perspectiva geogràfica com des d’una perspectiva cronològica i temàtica. L’ICAC també té la voluntat d’explotar científicament i culturalment la riquesa del patrimoni arqueològic de Catalunya i promoure la formació avançada dels investigadors d’aquesta àrea i donar-ne a conèixer els resultats.

Els temes que ens interessen més són Tàrraco, l’arqueologia de la ciutat antiga i el territori, les produccions artístiques i les ciències de l’antiguitat, els materials i el comerç en el món antic, i la protohistòria i les cultures en contacte amb la cultura grega i la romana. Coneix tots els nostres investigadors i els seus projectes; estigues al dia de les nostres notícies a través del butlletí electrònic Archeonea, i consulta les nostres publicacions.

A més a més, l’Institut compta amb un Centre de Documentació i dues unitats de suport a la recerca: la Unitat de Documentació Gràfica i la Unitat d’Estudis Arqueomètrics. Aquestes unitats també donen servei a institucions, empreses i particulars.

Comparteix

  Comentaris

  • Benvinguts! – Sapiens.cat

   15/06/2011 - 13:25

   […] l’arqueologia, i perquè us hi entusiasmeu. Qui som? Si ens voleu conèixer consulteu l’apartat els autors i la nostra web: […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús