Mons observans: nou parc arqueològic al Vallès

Aquest octubre, Sàpiens celebra 10 anys: des d’aquest blog, els volem donar l’enhorabona i us volem animar a participar en la campanya dels 10 anys compartint amb ells què és el que més us agrada de la revista o què hi heu après. Ho podeu fer a la seva pàgina de Facebook i a Twitter, utilitzant el haghtag #sapiens10anys: en aquesta pàgina del 10è aniversari en podreu veure alguns exemples!

Però Sàpiens no són els únics que estan de celebració aquest mes d’octubre. Després de molts anys d’excavacions i investigació en què l’ICAC ha participat activament, el dia 27 d’octubre s’inaugura el Parc Arqueològic i de Natura de can Tacó, situat entre els pobles de Montmeló i Montornès del Vallès. El nom oficial del parc serà Mons observans. Assentament romà Can Tacó-Turó d’en Roina. Montmeló – Montornès del Vallès,  i amb aquest acte institucional culmina un llarg procés d’estudi i posada en valor d’aquest important jaciment del primer moment de la romanització.

La creació d’aquest equipament, fruit de la voluntat i l’esforç conjunt de les administracions locals, ha comptat des del principi amb el suport i tutela científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, que també ha participat estretament en tot el procés de creació i projecció del Parc Arqueològic. Antoni Gironès és l’arquitecte que ha confeccionat el projecte executiu de la inicitava.

El conjunt arqueològic es vol convertir en un punt de referència per a l’estudi de la primera ocupació romana del Vallès i en un equipament cultural i de gaudi de l’entorn natural per al conjunt de la població.

Si voleu més informació sobre el projecte d’investigació que s’ha portat a terme en aquest jaciment, la trobareu a la web de l’ICAC.

Comparteix

  Comentaris

  • Ergo

   17/10/2012 - 12:30

   Humilment, em sorprén que es permetin determinades actuacions arquitectòniques sobre el patrimoni de tots. El resultat d’aquesta intervenció al jaciment de Can Tacó és, estèticament, més semblant a un Búnker de la II Guerra Mundial que a un assentament romà. Amb el pressupost que es deu haver endut l’arquitecte, vull pensar que sobre les restes original s’haurà portat a terme, paral·lelament, alguna intervenció per estabilitzar-les i no deixar que el malmentin sota les inclemències

  • picantpedra

   02/11/2012 - 18:37

   Gràcies per la teva aportació, Ergo. Més enllà de la intervensió arquitectònica, a l’ICAC estem satisfets d’haver col·laborat en les tasques arqueològiques i científiques del jaciment. Si voleu més informació sobre la inauguració, la trobareu al web de l’ICAC: http://ves.cat/bqen

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús