Introducció

Presentació

Els historiadors catalans han estat peça clau en el coneixement de la nostra cultura, en la formació i expansió de la nostra identitat i, en recents temps difícils, en preservar-ne el coneixement i difondre’l. També en la lluita pels valors democràtics i és clar, la pròpia identitat amenaçada i perseguida per un estat hostil.

La majoria d’historiadors han tingut també altres vinculacions, com el món de la docència i de l’edició, que ha estat una activitat normal en la majoria d’ells. El periodisme, la literatura i la política ha estat també habitual en altres fins arribar a activitats i especialitats ben diverses.

El criteri de selecció que adopten és el considerar els més rellevants, és clar amb el criteri personal nostre tot considerant la categoria de l’obra. També un criteri cronològic per no considerar als qui estant entre nosaltres. Ens cenyim al segle XX i al Principat, properament ens plaurà d’ampliar-ho a les altres terres de parla i cultura catalana, això és les Illes, Andorra, País Valencià, Catalunya del Nord tot considerant així els noms més emblemàtics i representatius.

L’objectiu d’aquesta secció és presentar cada quinzena un nom i de fer-ho a través de dos textos: un de sintètic sobre la seva obra i trajectòria i un segon, també molt breu,  en el format d’una semblança personal, més d’aproximació vital. Esperem que sigui útil als lectors.

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús