Entrades amb l'etiqueta ‘‘Historia y Vida’’

El primer Dia Sàpiens

dimarts, 5/10/2010
El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Si l’octubre del 2002, quan va sortir el primer número de la nostra revista, algú ens hagués dit que vuit anys després ens trobaríem on som ara, l’hauríem tractat de boig. No debades, avui SÀPIENS està consolidada com la revista d’història més venuda i més llegida al Principat de Catalunya, amb 127.ooo lectors mensuals, per damunt de publicacions com Historia National Geographic i Historia y Vida, dos magnífics productes que procuro llegir mes rere mes. Aquesta reflexió la vaig fer dissabte passat en el decurs dels actes dels Premis SÀPIENS d’Història 2010, que van tenir lloc a la localitat de l’Espluga de Francolí, en el marc del que nosaltres vam batejar com a Dia SÀPIENS i que va omplir aquesta bonica població de la Conca de Barberà de conferències i activitats íntimament relacionades amb la història.

Aquest primer Dia SÀPIENS va complir totes les nostres espectatives. Les conferències a càrrec dels historiadors Jordi Rosell, Agustí Alcoberro i Josep Maria Solé i Sabaté van deixar petita la sala polivalent de l’antic hospital, mentre els assistents a les diverses visites guiades al Museu de la Vida Rural i a la Cova de la Font Major van interessar a un alt nombre de públic. Menció a part mereixen els tallers per a nens i nenes, que van comptar amb la presència de bona part de l’equip del programa de TV3 ‘Sota terra’, i amb una bona participació infantil.

Finalment, el dinar al pavelló d’esports i l’entrega dels Premis d’Història Sàpiens 2010 van tancar una jornada força exitosa que tindrà continuïtat en els propers anys.

Les xifres de Sàpiens

dimarts, 3/08/2010

La nova onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura ha situat la nostra revista davant de les xifres de lectors més importants de la nostra història. Centrant-nos en el Principat, la mostra —que es basa en enquestes molt rigoroses a més de trenta mil persones— situa una vegada més SÀPIENS com la revista d’història més llegida a Catalunya, amb 128.000 lectors mensuals, per damunt d’altres publicacions com ‘Historia National Geographic ‘ o ‘Historia y Vida’. L’alegria és completa amb la important pujada de la resta de revistes de la nostre empresa. Per exemple, ‘Descobrir’ i ‘Time Out Barcelona‘ també assoleixen la xifra de lectors més alta fins ara (51.000 i 29.000 respectivament), mentre que ‘Cuina’ esdevé una altra vegada  la revista líder de gastronomia a Catalunya.

Però, en relació a SÀPIENS, les xifres del Baròmetre encara ens diuen més coses. Per exemple, que el 65% dels nostres lectors són homes, i que la majoria pertanyen a les franges d’edat entre 25 i 44 anys i entre 45 i 64. I que els joves fins a 24 anys són força més nombrosos que els majors de 65 anys. I també que el 16% dels nostres lectors té el castellà com a primera llengua, que gairebé la meitat tenen estudis superiors i que el conjunt dels seguidors de SÀPIENS estan repartits de manera molt homogènia pel territori del Principat, amb especial incidència en comarques com el Pla de l’Estany, el Garraf, Osona, el Ripollès, el Pallars Jussà o les Garrigues.