Un bon moment per deixar la direcció de SÀPIENS

 

Portada del número 97 de Sàpiens (novembre 2010)

Portada del número 97 de Sàpiens (novembre 2010)

SÀPIENS acaba de complir els seus primers vuit anys de vida. I ho ha fet des d’una posició de privilegi, com la revista d’història amb més difusió a Catalunya, amb projectes que es van expandint dins del món digital, amb una gran complicitat amb els sectors acadèmics i amb una important comunitat de lectors i usuaris al seu voltant.

Per això, aquest és el millor moment perquè, després de set anys com a director, deixi aquest lloc per dedicar-me a altres responsabilitats relacionades amb el món editorial. Noves responsabilitats que, òbviament, desenvoluparé dins del que és el meu projecte des de fa molt temps: Sàpiens Publicacions. Aquesta és una empresa cooperativa que té l’objectiu de crear una indústria cultural catalana innovadora i que en aquests moments ja disposa de capçaleres tan emblemàtiques com Descobrir, Cuina, Súpers i Time Out Barcelona, a més, lògicament, de SÀPIENS.

La nostra marca, a la qual continuaré vinculat com a editor i com a director general del conjunt de l’empresa, quedarà en les millors mans possibles després d’aquest canvi. No debades, la Clàudia Pujol, cap de redacció des de fa quatre anys, n’assumirà la direcció i farà créixer aquest projecte amb l’ajuda de tota l’estructura de l’empresa  i, molt especialment, de la Sònia Casas, nova cap de redacció, de l’Àlex Novials, dissenyador, i de la Caterina Úbeda, responsable del web.

En el moment de redactar aquest text no puc deixar de pensar en els inicis d’aquesta gran iniciativa que ha esdevingut SÀPIENS. Llavors molta gent tenia dubtes sobre la viabilitat d’una revista de divulgació històrica en llengua catalana. Les xifres han demostrat que s’equivocaven. Que la història, lluny de ser avorrida, pot ser explicada com una aventura apassionant. I també que la llengua catalana és un bon vehicle per posar al mercat productes nous, sempre que estiguin fets amb qualitat i rigor.

Des de SÀPIENS, gràcies a la col·laboració entre historiadors i periodistes, hem explicat les nostres arrels de manera clara i entenedora. I hem arribat a llars on abans mai no hi havia entrat una revista d’història. Això ens ha de fer sentir orgullosos. Com també ha de ser motiu d’alegria el fet d’haver estat capaços d’aconseguir informacions inèdites del nostre passat en arxius d’arreu del món: des dels Estats Units fins a Rússia, passant per França, Itàlia, Suïssa, Holanda, Anglaterra, Àustria, Alemanya o el Marroc.

Il·lusió, passió i treball, units amb la  vocació d’investigar, amb la voluntat de divulgar i amb el rigor que han aportat a la marca els millors historiadors catalans i de fora, han estat les receptes que han fet possible l’èxit de SÀPIENS. Totes aquestes característiques continuaran presents en la nova etapa que ara encetem. No tingueu cap dubte que els propers vuit anys del nostre projecte seran encara més reeixits. Bon viatge!

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Rafel Comas

   21/10/2010 - 11:29

   Però veig que continuaràs vinculat a la gran casa Sàpiens. Doncs res, moltes felicitats Creus i molta sort a la nova directora, que la vaig conéixer al Dia Sàpiens a l’Espluga de Francolí i em va semblar una noia molt viva. I una petició. Contunueu fent activitats per als subscriptors, que valen mol la pena

  • Vicente Moreno Cullell

   21/10/2010 - 19:49

   Molta sort en els nous projectes editorials. Ha estat un gran luxe compartir amb tu (encara que indirectament) el projecte de llançar Sàpiens a la xarxa. I aquí seguirem intentant fer divulgació històrica que és el que ens agrada. Una abraçada.

  • Jordi

   23/10/2010 - 14:09

   Així doncs, moltes gràcies per la gran feina que heu fet. Espero que el canvi, tant pel que fa a la revista com pel que fa als projectes futurs, seran a fi de bé. Molta sort, i que poguem seguir gaudint de la revista per molts i molts anys.

  • Carles

   25/10/2010 - 10:02

   Doncs esperem que facis igual de bé la teva feina des del teu nou lloc de treball. I que la substituta continui per la mateixa linia d’exits. Per molts anys i endavant Sàpiens.

  • Periko

   26/10/2010 - 12:58

   Moltes felicitats al Jordi i a la Clàudia. Entre tots ens heu fet estimar la història. Estic segur que Sàpiens, com el bon vi, serà cada dia un dia millor i cada dia més llegit.

  • Antoni

   27/10/2010 - 08:38

   Jordi et desitjo el máxim éxit en aquest nou projecte, ja que estic convençut que ajudaras a seguir fent creixer la cultura catalana. Anim i molta sort!!

  • Helena

   27/10/2010 - 12:59

   El treball ben fet sempre ha de tenir recompensa. Gràcies per la teva feina a la revista Sàpiens i molta sort en la nova etapa.
   Estic contenta perquè continues en el camp de la nostra cultura que és la que, finalment, ens pot salvar com a poble

  • Biel Morell

   28/10/2010 - 20:14

   Gracies per tota aquesta feina ben feta, continueu aixi. Bona sort, salut i endavant

  • Jordi Corts i Fornaguera

   29/10/2010 - 12:04

   Salud i Sort, no ens hem conegut personalment, peró estic segur que ens trobarem pel camí.

  • Robles

   29/10/2010 - 13:28

   Salut i molts èxits, Jordi. I continua així.

  • miquel

   25/11/2010 - 19:22

   Bona revista provinciana. Esper que la nova direcció fagi una revista nacional, la dels països catalans, perquè un cos no es complet només amb una part.

  • Paco

   25/11/2010 - 23:07

   Collons Miquel, mira que tens mitjans per criticar, noi, i et poses en l’únic que té en compte el marc nacional dels Països Catalans. Aquest país és ple de gent que no està ma icontenta amb res. Fa una ràbia…

  • ASTERIX A LA GALIA

   28/11/2010 - 20:04

   JORDI DE CA L’ALEIX, ESPERO QUE SEGUEIXIS SENT BO EN EL QUE FAS. HAS ACONSEGUIT QUE SAPIENS SIGUI LA MILLOR EN EL SEU NINXOL DE MERCAT. AIXO ES LA COMBINACIO D’AMBICIO,ENTUSIASME, HONESTEDAT I SENTIT COMU. SALUT I PALLARS.

  • Emili Cardona

   10/12/2010 - 00:01

   Gracies per la teva dedicacio i el bon treball realitzat per la divulgacio de la nostra cultura.
   Salutacions des d’Estais, al Pallars Sobira

  • arbequina

   14/12/2010 - 00:56

   Moltes Felicitats Jordi. Ets un gran professional . M’agrada molt legir-te . Tant de bó que continuis . Et vaig seguint .. per arreu on ets. Gràcies per tot el que has fet per Catalunya.

  • HullKARA

   04/04/2011 - 14:33

   I guess that to receive the home loans from banks you should have a great reason. But, one time I’ve received a consolidation loan, just because I wanted to buy a building.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús