El primer Dia Sàpiens

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Si l’octubre del 2002, quan va sortir el primer número de la nostra revista, algú ens hagués dit que vuit anys després ens trobaríem on som ara, l’hauríem tractat de boig. No debades, avui SÀPIENS està consolidada com la revista d’història més venuda i més llegida al Principat de Catalunya, amb 127.ooo lectors mensuals, per damunt de publicacions com Historia National Geographic i Historia y Vida, dos magnífics productes que procuro llegir mes rere mes. Aquesta reflexió la vaig fer dissabte passat en el decurs dels actes dels Premis SÀPIENS d’Història 2010, que van tenir lloc a la localitat de l’Espluga de Francolí, en el marc del que nosaltres vam batejar com a Dia SÀPIENS i que va omplir aquesta bonica població de la Conca de Barberà de conferències i activitats íntimament relacionades amb la història.

Aquest primer Dia SÀPIENS va complir totes les nostres espectatives. Les conferències a càrrec dels historiadors Jordi Rosell, Agustí Alcoberro i Josep Maria Solé i Sabaté van deixar petita la sala polivalent de l’antic hospital, mentre els assistents a les diverses visites guiades al Museu de la Vida Rural i a la Cova de la Font Major van interessar a un alt nombre de públic. Menció a part mereixen els tallers per a nens i nenes, que van comptar amb la presència de bona part de l’equip del programa de TV3 ‘Sota terra’, i amb una bona participació infantil.

Finalment, el dinar al pavelló d’esports i l’entrega dels Premis d’Història Sàpiens 2010 van tancar una jornada força exitosa que tindrà continuïtat en els propers anys.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , ,

  Comentaris

  • Rafel Comas

   06/10/2010 - 10:52

   Després d’entrar al web, veure le snotícies sobre el Dia Sàpiens i llegir aquest post, us puc assegurar que l’any que ve no me’l perdré.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús