Amb els subscriptors al castell de Centelles

Ahir, amb un grup de subscriptors de SÀPIENS, vaig fer una visita al castell de Centelles, on aquests dies es viu la segons fase de les excavacions al recinte. Acompanyats en tot moment per l’Àngel Casals, professor d’Història Moderna a la Universitat de Barcelona i membre de l’equip directiu de l’excavació, els subscriptors vam poder seguir els treballs que es desenvolupen a l’anomenada ‘casa del noble’, on els arqueòlegs ja estan treballant als nivells d’ús d’aquest espai. Precisament allà, la comitiva de SÀPIENS va rebre totes les explicacions sobre el dia a dia de l’excavació per part de l’arqueòloga Anna Chávez.

Havia estat al castell de Centelles ara fa un any, quan es duien a terme les tasques de la primera fase d’excavacions. I la veritat és que la feina que s’ha fet ha estat impressionant. La diferència entre el que vaig veure el juliol passat i el que vaig veure ahir és extraordinària, i l’aspecte del recinte és cada cop més interessant. Aquesta aposta, liderada per l’Ajuntament de Sant Martí de Centelles

Imatge de la part central del recinte del castell de Centelles

Imatge de la part central del recinte del castell de Centelles

, dins del terme municipal del qual s’aixeca el castell, crec que va en la bona direcció: la de recuperar un espai històric de la magnitud del castell de Centelles que pot esdevenir l’epicentre del turisme cultural del futur a la zona, això sí, lligat a altres espais que ens remeten a l’antiga baronia.

La meva impressió va ser boníssima: I crec que no m’equivoco si dic que aquesta opinió també va ser majoritària entre els subscriptors de SÂPIENS que van participar a la visita. Uns subscriptors que, d’altra banda,  quan els coneixes, et fan molt més agradable la tasca diària al voltant de la nostra marca. De fet, el dinar final en un restaurant de Centelles va ser el colofó final i ideal a una gran jornada.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Ruben

   29/07/2010 - 08:43

   Vaig presentar-me al concurs per poder veure com es fa una excavació medieval. N’he vist de prehistòriques i d’història antiga, però mai cap de medieval. A veue si la propera vegada tinc més sort. Al veure les fotos i al llegir les explicacions he sentit una sana enveja. Bona feina, Sàpiens

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús