Paraules indecents

He tingut la mala ocurrència d’entrar al blog que l’escriptor Pio Moa té al diari electrònic Libertad Digital. Per als qui no ho sàpiguin, Pío Moa és un exmembre dels GRAPO que, amb el pas del temps, ha anat evolucionant cap a posicions cada cop més conservadores. Però, a més, Pío és un home que ven llibres, molts llibres. De fet, obres seves com ‘Los Mitos de la Guerra Civil’ han esdevingut veritables best-sellers. La tesi, gairebé sempre és la mateixa: la guerra civil va començar el 1934 amb l’aixecament del 6 d’octubre. Per a ell, l’actual democràcia és hereva directa del franquisme i no d’una República

Pio Moa en la presentació d'un dels seus llibres.

Pio Moa en la presentació d'un dels seus llibres.

totalitària. Pío és doncs, una mena de gurú per als sectors més reaccionaris de la societat espanyola. De fet,  al seu blog hi havia un text marcadament homofòbic que culminava amb una apologia del franquisme que, a estats com Alemanya no quedaria impune. Els la deixo perquè vostès passin tanta vergona com jo en llegir-la.

‘Por cierto, hoy es 18 de julio, aniversario del levantamiento legítimo contra un gobierno-régimen ilegítimo, según creo haber demostrado. De aquel levantamiento procede la época de paz más prolongada que haya vivido España desde tiempos lejanos, también de mayor prosperidad, de abandono de viejos odios y, en fin, la democracia… hoy muy atacada precisamente por quienes se obstinan en condenar aquel alzamiento o en “mirar al futuro” para no ver lo que pasa en el presente”.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Antonio

   20/07/2010 - 19:32

   Pío Moa se pasa de frenada. Diu algunes coses coherents, però altres son animalades. Los extremos se tocan. Las mismas tonterías que Lopez Tena o Laporta, pero amb una mica més d’arguments

  • toni

   20/07/2010 - 23:16

   comparar pio moa amb laporta o lopez tena o no es te idea del que es parla o es te molt mala idea, s’ha de respectar les opinions de tots sempre i quant no siguin falses o i mal intencionades, la llibertat de catalunya es un dret , l’unitat d’espanya es una conquesta colonial…

  • Sergi

   21/07/2010 - 08:13

   Antonio, això que dius és una bestiesa. Ni Tena, ni Laporta ni Uriel Bertran són sants de la meva devoció. Però comparar-los amb Pio Moa es una altra cosa. Quest home és un fanàtic perillós.Ja ho era a l’èpocadel GRApo i ho continua sent ara com a franquista espanyolista.

  • Mila

   21/07/2010 - 15:18

   Antonio, ara escrius en català? Ho celebro!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús