Després del 10 de juliol

Manifestació del 10 de juliol a Barcelona

Diversos dirigents polítics del nostre país han coincidit a afirmar que la massiva assistència a la manifestació de dissabte canviarà la història de Catalunya. No seré jo qui ho negui, però deixeu-me afegir que aquest canvi només serà possible si aquests mateixos polítics són capaços de bastir uns mínims acords unitaris que pensin més en el mitjà i el llarg termini del país que en la curta volada i el vol de gallina dels interessos partidistes. Certament, el sobiranisme —l’independentisme diria jo— va sortir molt reforçat de la jornada de dissabte. Les banderes i els crits més escoltats anaven en aquesta línia. Jo vaig estar prop de dues hores aturat a la Diagonal amb Rambla Catalunya i  vaig arribar a casa passades les deu del vespre sense haver pogut ni enfilar la Gran Via i sense haver sentit ni un sol crit en favor de l’Estatut. Ara cal saber gestionar amb intel·ligència aquest extraordinari bagatge. Més d’un milió de persones mobilitzades sota el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’ demanen responsabilitat, però també valentia i, sobretot, altura de mires.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Carles Puig

   12/07/2010 - 22:48

   Suscric pelnament allò que diu el director. Es pot dir mésfort, però no mes clar. El poble va ser el gran protagonista d’unajornada històrica. Ara cal que ls polítics bo ho facin malbé.Si ho fem bé, espanya tindrà un (greu) problema.

  • Mila

   13/07/2010 - 10:33

   La unitat dels polítics a les portes d’una de les eleccions més incertes de la nostra història és una quimera.

  • Pere Freixes

   13/07/2010 - 10:49

   Sí Mila, però aquest no és un moment normal i corrent. Si no són capaços d’assolir uns mínims d’unitat malgrat les eleccions, demostren que estimen ben poc al país. de mostren que estimen més els càrrecs.

  • Mila

   13/07/2010 - 11:03

   Ho sento, no soc gens optimista, crec que deu ser l’embafamenta que porto amb “La Roja” que em fa bullir el cap…

  • Pere Freixes

   13/07/2010 - 15:58

   Jo no demano que vagin units a les eleccions, sinó que siguin capaços de manetnir uns mínims. Si això no és possible ja podem plegar.

  • Mila

   13/07/2010 - 17:17

   Ai Pere, tan de bo tinguis raó, jo ho veig molt difícil. Temps al temps

  • Carles P.

   13/07/2010 - 18:20

   L’alegria dura poc a la casa dels pobres. A la primera de canvi (fa una estona al Parlament), CiU ja s’ha cagat i ha votat en contra del referendum d’autodeterminació. Només ERC ha votat a favor. Mila, tenies tota la raó, la unitat és impossible amb aquests polítics cagats de CiU

  • Berga

   13/07/2010 - 19:46

   I que us pensaveu,que Duran i Mas s’atrevirien a fer un pas valent? El pròxim govern català serà CiU i PP. temps al temps

  • Jordi

   14/07/2010 - 12:08

   Sap greu. La meva opció política m’ha fallat. Que passaria si tota la gent de la manifestació de dissabte més els que no van poder anar-hi, no votessin cap dels partits actuals i votessin un de nou clarament independentista. Majoria absoluta al parlament !!!! Independència !!!!

  • Carles P.

   14/07/2010 - 15:47

   Jordi, no facis volar coloms que la castanya pot ser encara més gran

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús