Jo hi aniré!

Cartell de la manifestació

Estic convençut que la de demà serà una d’aquelles mobilitzacions històriques. Com la de l’11 de Setembre del 1977 o com la va que va omplir els carrers de la capital catalana contra la guerra de l’Iraq. Tot i els problemes partidistes amb la capçalera —uns problemes, d’altra banda, ben decebedors— estic segur que una riuada humana farà ben evident els canvis que s’han produït a la societat catalana en els darrers anys. Una societat que, abans, no tenia la sobirania com una de les seves principals preocupacions. Ara, per el contrari, aquest concepte ocupa l’espai central de la Catalunya d’avui. Per això —i, entre d’altres, per la lamentable actuació dels tres poders de l’Estat en la tramitació de l’Estatut— han estat possibles un seguit d’esdeveniments que demostren fins a quin punt l’encaix de Catalunya a Espanya està més en crisi que mai. I més si es confirmen les primeres informacions sobre la sentència escrita de l’Estatut (informacions que vaig sentint mentre redacto aquestes línies), en què s’apunta que els magistrats del Tribunal Constitucional haurien disparat sobre la línia de flotació d’una cosa tan important, necessària i consolidada com la immersió lingüística. Demà a les sis seré a la confluència entre el passeig de Gràcia i la Diagonal. En primer lloc perquè estic d’acord amb el lema i amb l’esperit d’aquesta manifestació. Però també perquè crec que d’aquí a cinquanta anys, els llibres d’història parlaran d’aquest moment clau per al nostre poble.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • lo pallarès

   09/07/2010 - 16:18

   Jo també hi aniré. Estic totalment d’acord amb el Jordi Creus. Demà serà un dia històric. Només espero que els polítics no la tronin a cagar. Per cert, algú ha sentit unes declaracions del Cerretero dient que no anirà a la manifestació? Ja no entenc res

  • Antonio

   09/07/2010 - 20:12

   Doncs jo no hi aniré. Como la mayoría de catalanes, que irán a la playa. I l’endemà a celebrar la victoria de la Roja, la nostra.

  • amaiur

   10/07/2010 - 13:57

   Jo HI ANIRE !!!!!!!

  • amaiur

   10/07/2010 - 21:59

   Al final es veu que uns quants no han anat a la platja

  • Serrallonga

   11/07/2010 - 12:56

   Sí, es veu que som molts més dels que ells volen i diuen. Això només és el primer pas cap a la independència.

  • Carlos Álvarez

   12/07/2010 - 08:20

   ¿Alguien oyó los petardos ayer? Barcelona, Tarragon, Lérida, Gerona, Madrid, Valencia, Sevilla… Toda España con la Roja. Es el triumfo de todo un país. Sólo cuatropaletos no lo ven así y montan manifestaciones con 50.000 fanáticos. Visca España

  • Joana

   12/07/2010 - 15:45

   Quan siguem independents i Catalunya (amb tots els del barça) apallissi a Espanya, ja veurem qui tira més petards, JA, JA, JA!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús