La sobirania, al centre del debat

Aquest matí, quan anava en cotxe cap a la redacció de SÀPIENS, escoltava la tertúlia de Catalunya Ràdio. I mentre els participants anaven desgranant les seves opinions sobre la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut em reafirmava en el pensament que les coses han canviat molt al Principat en els darrers anys. Abans, sentir defensar la independència era raríssim. I sovint es feia a la defensiva i amb la boca petita. Avui, la necessitat de major sobirania està en el centre del debat i cada dia són més les veus que donen suport a aquesta possibilitat, fins al punt que, moltes vegades, es presenta com l’alternativa més realista i que més toca  de peus a terra de totes les que es deixen sentir. Avui a Catalunya Ràdio, per exemple, la defensa que han fet Montserrat Nebrera i Joan Majó de la necessitat d’entendre’s amb Espanya, de reformar la Constitució o d’aconseguir l’encaix del nostre país a l’Estat m’ha semblat una quimera, una utopia poc creïble. En canvi, quan Salvador Cardús ha defensat sense embuts la necessitat de trencat amb l’Estat com a única alternativa a la Catalunya del segle XXI, ho he vist com una possibilitat real. Com una possibilitat que, a diferència de les altres, te l’avantatge que només depèn de la voluntat dels catalans. Avui al matí, el possibilisme l’he sentit en la defensa independència, no, com abans, en la cerca permanent del nostre paper dins d’un Estat espanyol que s’ha convertit en el principal impulsor del sobiranisme a casa nostra.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • JOSEP

   30/06/2010 - 16:57

   SR JORDI CREUS,

   AHIR VAIG ESTAR AL PALAU MAR EN L´´ HOMENATGE A RAIMON,VAIG DEIXAR DE COMENTARLI
   QUE EN EL DIARI DE LA RAZON (EL DONEN ON TREBALLO)VA SORTIR UN ARTICLE QUE HITLER VA ESTAR A LA PRESO.
   CREC QUE POT SER UNA COSA INTERESANT I DEMA LI FARE ARRIBAR PER CORREO NORMAL.
   JA ESTIC REGISTRAT PER ANAR AL CASTELL DE CENTELLES.

   RES MES UNA ABRAÇADA

   JOSEP BARTRES SADURNI

  • Bru

   30/06/2010 - 17:16

   A totes les tertúlies catalanes, les persones que defensen la independència són les més assenyades i les més realistes. estic plenament d’acord amb l’article

  • Antonio

   30/06/2010 - 18:06

   En las tertulias de los medios catalanes si, pero a la gente de la calle la independencia le importa un pimiento. Creus, escribes bien, pero las cosas no son como tu las ves. Catalunya és espanya, i els catalans volem ser espanyols.

  • amaiur

   30/06/2010 - 18:39

   Antonio,
   estic una mica farta de que algunas persones decideixen el que volem ser, existeixen els referemdums per manifestar la voluntat d’un poble, per qué fan tant de por????

  • Antonio

   30/06/2010 - 21:19

   Bien, haremos referendums en todas las escaleras y rellanos. Y hasta en cada piso y cada familia.Per favor, siguem seriosos, que la separació no es una broma. Representaría la ruina económica y moral de los catalanes

  • Mila

   01/07/2010 - 13:24

   Antonio, el Jordi Creus té tota la raó, ara la independència està més a prop que mai, hauràs de fer les maletes cap a Salamanca, no pateixis, allà t’hi trobaràs de meravella, ja ho veuràs.

  • Ramon

   01/07/2010 - 14:30

   Antonio, crec que t’estàs passant de llest. Ets un demagog impossible. No fas ni gràcia.

  • Juanjo

   01/07/2010 - 20:30

   Antonio, podries explicar millor la teva tesis? Ruïna Econòmica? Com la que tenim ara?

  • Antonio

   02/07/2010 - 10:44

   Necesitaría un poco más de espacio, pero ruina económica sin ninguna duda. De veritat creieu que Catalunya (o pitjor encara, la bogeria dels Països Catalans) pot anar sola sense Espanya. ¿De verdad lo creeis? Dejo aquí mi comentario i abandono este debate esteril

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús