La sentència del Tribunal Constitucional

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut ha posat punt i final al trajecte iniciat amb els pactes de la Transició i ha abocat al nostre país i al conjunt de l’Estat a un futur incert. Tot i que encara està pendent de publicació, tot sembla indicar que els magistrats del Tribunal Constitucional s’han acarnissat amb la columna vertebral del que quedava d’aquell ambiciós projecte d’autonomia que va sortir del Parlament de Catalunya un llunyà 30 de setembre de 2005. En aquest sentit, i segons diverses filtracions, són especialment significatives les contínues referències que els jutges de l’alt tribunal fan a la “indissoluble unitat d’Espanya”.

Sens dubte, aquests i els altres arguments esgrimits pels magistrats per retallar l’Estatut —i, fins i tot, per fer retrocedir més de tres dècades temes com la preferència de la llengua catalana a l’administració i als mitjans públics— donen més arguments a aquells que proclamen, sense embuts ni complexos, la necessitat del nostre poble d’accedir a la independència. Aquests magistrats, tan espanyols, han fet un flac favor a la idea d’una Espanya unida, perquè, des d’avui, l’encaix de Catalunya en aquest projecte d’Espanya nascut a causa de la guerra de Successió és força més complicat. I mentrestant, com diu el professor Joan Villarroya, “Res de nou a l’oest”.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Lluís

   29/06/2010 - 12:38

   Bon article, Creus. Fins fa un parell d’anys era d’aquells catalans que se sentien espanyols. Avui, ja no. I crec que cal separar-nos. de manera civilitzada, però separar-nos.

  • sergio

   29/06/2010 - 14:43

   Doncs jo vull beure l’ampolla mig plena. Tampoc cal trencar tot, el que cal es seguir parlant. Fins ara no ens a nat tan malament. Jo tinc parents a Aragó i vull continuar tenin els meus oncles allà. No vull separació. No vull conflicte.

  • Mila

   29/06/2010 - 16:23

   “indissoluble unitat d’Espanya”: Però si són ells els que s’han independitzat de nosaltres!

  • rafa

   29/06/2010 - 17:02

   Avui a les 8 des vespre a la plaça Sant Jaume per celebrar la sentència. Creus ho diu molt clar: cada dia hi ha més independentistes.

  • rafa

   30/06/2010 - 12:38

   El que no entenc és que hi hagi independentistes que cridin a boicotejar la manifestació del 10 de juliol. Que ens hem begut l’enteniment?

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús