Homenatge a Jordi Mir

Ahir a la tarda vaig anar a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. A la seva sala Prat de la Riba s’hi celebrava un homenatge que no em vaig voler perdre: el del lingüista Jordi Mir. La sala era plena, i la majoria érem amics del Jordi i de la seva dona, la Neus. Durant l’acte, en el qual no hi van faltar les paraules de Mònica Terribas, Antoni Bassas o Joaquim M. Puyal, es va insistir en la vàlua professional del Jordi Mir. Es va parlar, també,  del Mir excursionista, de l’estudiós de Pompeu Fabra i de l’amic dels seus amics. I també, òbviament, del Mir patriota, de l’home que estima a fons la seva Terra. En aquest sentit, l’acte es va iniciar amb el Cant de la Senyera, una de les melodies preferides de l’homenatjat.

Després d’aquest més que merescut homenatge, vaig marxar corrents cap a la llibreria Proa, on la meva companya a SÀPIENS, Clàudia Pujol presentava el seu darrer llibre: ‘En l’escena del crim. Deu nous casos del forense Narcís Bardalet’. Va ser un acte interessant, amb un Vicenç Villatoro pletòric i una Montserrat Tura divertidament irònica. Per rematar la feina, la Clàudia —incisiva— i un inconmensurable Narcís Bardalet, que ens va explicar alguns dels casos més destacats de la seva vida professional. Ja eren quarts de deu quan enfilava el camí de casa. A més, al sarró, m’emportava una nova conversa sobre Josep Sunyol amb un dels homes que més coneixen la seva història, el Carles Llorens, l’autor de l’article de SÀPIENS sobre el president màrtir del Barça.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús