Darrera mirada sobre Franco

Fa uns minuts m’he estat mirant una prova de l’article al qual dedicarem la propera portada de la revista SÀPIENS (sortida 23 de juny), que té com a protagonista Franco i el seu somni de convertir Espanya en una potència atòmica. L’Àlex Novials, el dissenyador, em comenta que està molt content de la part gràfica d’aquest reportatge, ja que ha aconseguit imatges poc vistes del dictador en la inauguració del Centre d’Energia Nuclear de Madrid l’any 1957. Per la meva part, també estic molt satisfet d’una investigació duta a terme per l’Albert Presas, professor de la Universitat Pompeu Fabra i de l’Institut Max Planck de Berlin. En ella, Presas i el periodista Jordi Finestres repassen els passos que va donar el règim per aconseguir desenvolupar aquesta energia, cosa que va provocar que els Estats Units miressin amb lupa els progressos que anava fent la dictadura en aquesta matèria, tal com revelen alguns informes desclassificats recentment als Estats Units, als quals ha tingut accés ‘Sàpiens’.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Antoni Marti Jodar

   29/06/2010 - 23:21

   Hola. Sóc seguidor de la vostra revista des de la primera (les tinc totes) i m’agraden molt, cada mes espero que surti al quiosc. Però aquesta vegada estic molt molest, per què heu tornat a posar en portada la cara del dictador i em fa molt de fàstic, (fins i tot el quiosquer va dir quan la va veure “otra vez, ni que fuera franquista esta revista”).
   M’agraden els temes que tracteu i m’interesen molt, i trobo que és bo que se sàpiga tot el que va fer i va deixar de fer, però crec que podríeu trobar una fotografia adient al tema sense que fos la seva cara.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús