Una nova història fantàstica sobre Hitler a Barcelona?

BlogJordiCreusHitler.jpg

La veritat és que m’ha sorprès l’enorme ressò que ha tingut a la premsa del nostre país la propera aparició a l’Estat espanyol del llibre del periodista argentí Abel Basti “El exilio de Hitler”. La tesi principal —i més llaminera—d’aquest llibre es basa en un pressumpte document secret alemany que l’autor va aconseguir a l’Argentina, en el qual el führer apareix com un dels passatgers d’un avió que evacuava nazis des d’Àustria fins a Barcelona. La data d’aquest viatge seria el 26 d’abril de 1945, només quatre dies abans que, segons totes les fonts,Hitler i la seva amant Eva Braun se suicidessin en el seu búnquer de Berlin davant de la imminent arribada de l’Exèrcit Roig.

Segons aquest llibre, que ben aviat podrà llegir qui ho desitgi, Hitler i Eva Braun van poder fugir gràcies a les ajudes d’anglesos i nordamericans, que consideraven Hitler una peça clau en la lluita contra el comunisme. Així, el dictador alemany hauria viatjat fins a Barcelona, on hauria passat uns dies sota l’ampara de la dictadura franquista, abans de traslladar-se en submarí cap al sud de l’Argentina. La parella Hitler-Braun, hauria desembarcat a la Patagònia entre juliol i agost del 1945, on haurien viscut tranquils i protegits per successius governs argentins.

No sé a vostès, però a mi aquesta música em sona. No és la primera vegada que sento parlar de grans investigacions que demostres que Hitler no va morir al búnquer situat sota la cancilleria berlinesa. Grans investigacions que ens parlen de dobles idèntics morts en el lloc del dictador  i de documents fiables que demostren que Hitler va viure els seus darrers dies en diversos països del món, sota la cobertura d’una organització secreta molt poderosa.

Sense anar més lluny, a Sàpiens hem tingut unes d’aquestes documentacions. I no les hem publicat. Recordo perfectament que, en un dels seus viatges als Arxius Nacionals dels Estats Units a Washington, el periodista Jordi Finestres va portar uns documents que, en mans de segons qui, haurien provat que Hitler vivia als anys seixanta del segle passat a Colòmbia. Un espia nordamericà així ho assegurava i, fins i tot, aportava una fotografia d’un home a Bogotà que tenia una semblança impressionant amb el jerarca nazi.

En aquests documents també es parlava d’un doble mort i també s’ometia que les restes del cadàver de Hitler va anar a Moscou després de la guerra, on van ser analitzades pels millors especialistes soviètics. Potser a ells també els va interessar donar-nos gat per llebre i fer-nos creure que aquell criminal havia mort? Potser des del Kremlin s’amagava que, en realitat. Hitler vivia panxa enlaire en aquella illa paradisíaca on passaven l’estona morts ben vius com James Dean, Elvis Presley, Marilyn Monroe o, darrerament, l’inefable Jesús Gil? Certament, d’uns anys ençà, les conxorces i les conspiracions fan forat en el mercat. Però a mi, sincerament, la ciència ficció m’agrada a les novel·les, no als llibres d’història.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús