La néta de l’Avi

CIMG3512.JPG

La setmana passada, la Maria Teresa Peyrí, la neta gran de Francesc Macià, em va convidar a visitar-la a casa seva. Volia parlar una estona del seu avi, i de l’especial que vam dedicar-li a Sàpiens l’octubre passat. L’entrevista, a la qual també va assistir la seva filla Maria Teresa, va ser cordial. Als seus vuitanta-set anys, la néta de l’Avi de tot un país, es mostra com una dona amb una memòria extraordinària i amb un lògic orgull per la memòria de Francesc Macià. La seva ha estat una vida intensa, marcada per la derrota a la guerra civil i l’exili, primer a França i després al continent americà. Vaig proposar-li de fer-li una entrevista per al Sàpiens i ella va acceptar encantada. Crec que el seu testimoni sobre una de les figures més destacades de la història de la Catalunya contemporània serà molt apreciat pels lectors de Sàpiens.

CIMG3508.JPG

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  • Jordi Sunyer (http://tanteshistories.wordpress.com)

   23/04/2010 - 13:23

   Felicitats pel nou web! Estarem molt, molt atents! (i contents!)

  • Joaquim

   28/04/2010 - 11:36

   A Barcelona, al desaparegut Palau de Belles Arts prop del Parc de la Ciutadella, varen celebrar un acte festiu i els meus pares m’hi van dur. El president Macià hi era present i en un dels descans de l’espectacle (recordo l’actuació d’en Toreski i en Miliu), a alguns altres nens i jo ens van acompanyar a fer un petó al President. Els meus pares no els vaig sentir mai dir “l’avi”, sempre deien el President.
   Aquest record inesborrable m’ha marcat per sempre més. Tinc 83 anys.

  • m.carme

   01/05/2010 - 14:21

   dejem als morts trankiils pero sapigent el pasat des t¨home no em sembla be cap mes reconeximent

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús