Franco i l’anglès

El dictador espanyol Francisco Franco va ser un malson per milions de persones, que van conviure quaranta anys amb la por i la repressió d’un règim totalitari, criminal i violent. Per això trobo especialment divertit els moments que ridiculitzen el monstre dictatorial del general gallec, com ara un vídeo en anglès que va realitzar el dictador durant la Guerra Civil per la BBC i que anava adreçat al poble britànic.

El text que va llegir Franco era aquest: “Thanks to the thousands of souls who follow our movement in defense of civilzation and thanks to all those who hear this words, to spread them all over the world: Country, religion, family. This is our aim and dream.”, que traduït al català vindria a dir “Gràcies a les milers d’ànimes que segueixen el nostre moviment en defensa de civilització i gràcies a tots els que escolten aquestes paraules, per difondre arreu del món: Nació, la religió, la família. Aquest és el nostre objectiu i somni.” Tanmateix, la pronunciació del dictador distava molt dels estàndards mínims exigits per ser entesa pels ciutadans britànics (o de qualsevol indret del món):


Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús