“Google under the earth”, l’ aplicació arqueològica de Google Earth

Fins ara hem considerat Google Earth com una eina molt vàlida per la pràctica docent (gràcies a l’aplicació dels famosos mapes històrics, la possibilitat de visibilitzar monuments en 3D o visionar un indret gràcies a Google Streets), però mai fins ara podíem haver imaginat que el popular programa ens anava a oferir la possibilitat de visibilitzar diferents nivells estratigràfics d’un jaciment arqueològic asseguts des de casa nostre.

Aquest és el cas de Google under the earth, una aplicació de Google desenvolupada per diverses universitats britàniques i que permeten, de moment, visitar les runes d’Stonehenge com mai fins ara. Mitjançant aquesta aplicació (anomenada Seeing beneath Stonehenge) els internautes podem visitar amb un sol clic les restes del assentament de Durrington Walls i entrar a l’interior d’una casa prehistòrica.

GoogleUnderEarthStonehenge6.jpg
Per gaudir d’aquesta aplicació només hem d’anar al seu lloc web (punxeu aquí) i baixar-nos, de franc, l’aplicació, que s’instal·larà automàticament a la carpeta on tinguem instal·lat prèviament el programa Google Earth. De ben segur que us serà ben útil!

Us deixo amb un vídeo de l’aplicació:


Comparteix

  Comentaris

  • Arqueoleg Glamuros

   01/02/2012 - 01:01

   oooh vaja! Només stonhenge? Jo que em pensava que podria veure els estrats dels jaciments sense haver-lo d’excavar, assegut còmodament al sofà de casa….

  • Ferran Vital

   01/02/2012 - 18:01

   Haha! tot arribarà, Arqueòleg!!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús