Conferència de l’Arcadi Oliveres

L’altre dia vaig veure un vídeo molt interessant al blog de Ciències Socials de l’Escola Vedruna-Àngels, escola situada al cor del Raval de Barcelona, publicat per la professora de Socials de segon cicle de la ESO al centre, la senyoreta Maria Gajas. El departament de Ciències Socials d’aquesta escola  ha fet una aposta molt interessant per complementar les classes al centre i d’horari lectiu amb material multimèdia al blog de l’Escola, on hi han recursos molt útils per la pràctica docent (i també per qualsevol persona interessada en la història o les ciències socials), tals com reculls de premsa, entrevistes, notícies d’actualitat o curiositats.

El vídeo que us vull reproduir és una conferència del Doctor en Economia Aplicada i professor de la Universitat Autònoma Arcadi Oliveres. El professor Arcadi Oliveres és una persona molt implicada amb el teixit associatiu català i amb la societat civil en general, ja que fou protagonista de la famosa Caputxinada de 1966 o de l’Assemblea de Catalunya dels primers anys setanta, en plena època de tardofranquisme. Sense més, us deixo amb el vídeo de la seva conferència a Mallorca sobre la crisi econòmica, les seves causes i els seus efectes. Us recomano visionar-lo amb tranquil·litat, ja que la conferència dura prop de noranta minuts, però segur que n’extraureu idees i conceptes més que interessants. Espero que us agradi!


Comparteix

  Comentaris

  • Montse

   22/05/2011 - 16:52

   Moltíssimes gràcies per aquesta conferència, és meravellós escoltar a Arcadi Oliveres!!! Casualitat el meu xicot és basc i cooperativista de la Cooperativa de Mondragón i és veritat el que ha explicat, quan la crisi els va començar a afectar, en una assamblea general tots els cooperativistes van decidir baixar el seu sou entre un 5 i un 10% mentre les coses anéssin maldades. A poc a poc s’han anat recuperant i ara ja es troben obrant un 98% del seu sou. És aixi com Gipuzkoa ha aconseguit la taxa d’atur més baixa de tot l’Estat.

   Et continuem llegint

  • Ferran Vital

   24/05/2011 - 16:57

   Gràcies a tu Montse!

   El País Basc és tot un exemple empresarial: un munt de cooperatives que funcionen a tota màquina! (i la de Mondragón n’és un exemple molt bo!)

   Gràcies per comentar i fins aviat!

   Ferran Vital

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús