Homenatge a la República Catalana

Avui es compleixen vuitanta anys de la proclamació de la República Catalana des dels balcons de la Plaça de Sant Jaume. En Companys a mig matí, i posteriorment “l’avi” Macià al migdia, van proclamar la República Catalana com a estat integrant de la federació ibèrica. Llàstima que la República Catalana durà poc més de tres dies…


Us recomano que li feu un cop d’ull al especial que ha preparat avui el diari Ara, un document excepcional, divulgatiu, divertit i molt emotiu. També us recomano que si teniu Twitter, us passeu pel hastag #historiadors20, que avui bull en record d’aquesta efemèride.

Visca la República!

Comparteix

  Comentaris

  • Amaiur

   14/04/2011 - 18:02

   Visca la República i visca la Llibertat!!!!!!! sobretot la de Decidir i Expressar el que est i sents.

  • Ferran Vital

   15/04/2011 - 15:28

   Totalment d’acord! Visca la República i la llibertat!

  • Arqueòleg Glamurós

   16/04/2011 - 10:11

   Una Federació Ibèrica de Repúbliques, amb un govern central que tingués plenes competències en Assumptes Exteriors, Defensa, lluita antiterrorista i fos el garant de l’Estat del benestar, fent d’àrbitre entre els diferents territoris sens dubte seria la meva opció!

  • Ferran Vital

   16/04/2011 - 16:47

   Ho has clavat Arqueòleg! Tot i que fins posats a somiar, i tot sóc partidari de passar les competències d’assumptes exteriors i especialment defensa (civil i militar) a la Unió Europea, cosa que permetria una diplomàcia europea efectiva i una defensa comú (que no busqués brega, tampoc, total, no crec que ens ataquin els russos!).

  • Gerard

   09/02/2012 - 16:00

   El primer lloc d’Espanya on es proclamà la republica fou Eibar, abans fins i tot que Barcelona; aquí Companys, amb l’ajut d’alguns cenetistes van haver de foragitar de la Diputació (actual palau de la Generalitat) els lerrouxistes que volien instal·lar-se aprofitant el desconcert inicial d’aquella jornada.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús