Civilization V

Fa pocs dies ha sortit el Civilization V, la darrera entrega de la famosa saga dels creadors  Sid Meier’s, 2k Games i Firaxis Games. Fa un temps ja us vaig parlar de l’anterior entrega d’aquest videojoc per a PC i Mac, i molt em penso que el nou títol d’aquesta saga no està a l’alçada dels anteriors.

civilization-5.png

Anem a pams. Els creadors han volgut simplificar les opcions del joc per fer-lo més senzill pel públic en general, però en la meva opinió l’únic que han aconseguit és vulgaritzar el videojoc. Menys opcions diplomàtiques, menys potestat en matèria legislativa i executiva, menys civilitzacions, i la sensació que el títol tan esperat pels amants d’aquesta saga no ha complert ni de bon tros amb les expectatives generades.

L’apartat gràfic ha millorat, però els amants dels jocs d’estratègia per torns segurament no busquen l’espectacularitat visual si no la jugabilitat, i aquesta ha quedat seriosament retallada.

Un avís per navegants que es vulguin comprar el videojoc però que utilitzin el Windows XP: el joc no us funcionarà. Jo mateix he hagut de formatejar el PC i instal·lar el Windows 7 per poder jugar. Un error imperdonable per companyies del prestigi de 2k o Firaxis. Un altre inconvenient és que haurem d’obrir un compte a Stream (tant si volem com si no) per poder accedir als continguts del joc.

Però l’error més imperdonable, sota el meu punt de vista, és l’impossibilitat de personalitzar la teva civilització: no podrem crear una civilització catalana, espanyola, ibera o celta. Ens haurem de conformar amb les civilitzacions que el joc predetermina.

El joc no suposa cap novetat ni innovació respecte el Civilization IV, l’anterior entrega de la saga que va aparèixer en un llunyà 2005. Si en cinc anys el món dels videojocs s’ha reinventat amb títols sorprenents, en aquest cas concret no podem parlar d’un joc innovador si no d’una mena de refregit dels darrers títols de la saga.

Un pas enrere en aquesta saga que havia estat un referent del món dels videojocs. Esperem que les noves actualitzacions del joc compensin les mancances del Civilization V. Jugar-hi se’m fa repetitiu i en ocasions, una mica avorrit. Ha arribat la fi d’una dinastia?

Civilization-5 George Washington.jpg

George Washington, líder de la civilització dels EUA

Comparteix

  Comentaris

  • Dani Cortijo

   22/10/2010 - 12:14

   Veig que últimament t’estas vivciant als jocs hehe. Recordo que quan treballava a la ciutadella ibèrica de calafell em venien alumnes de 2n de bàsica que sabien els noms de totes les armes i coneixien Indívil i Mandoni… Realment, els videojocs tenen un potencial educatiu impressionant…

  • Ferran Vital

   22/10/2010 - 13:49

   Hola Dani!

   El que dius és ben cert. Els videojocs tindràn un paper important en la docència i mestres, educadors, pares i tota la comunitat educativa han de prendre’n nota. El Civilization IV va arribar a formar part dels continguts docents de diverses universitats dels EUA, degut al seu alt contingut educatiu. Però per desgràcia, el Civilization V no és un digne succesor!

   I segurament tu també jugaves als Roma, o l’arxifamós Age of Empires (algun día en parlaré, quins records…) i vam gaudir hores i hores amb aquells videojocs, i també en vam aprendre algunes coses, i va apropar la història a sectors de nois i noies que a priori no tenien cap interès pels fets del passat. Jo mateix vaig projectar a l’IES Pau Claris un projecte comú del department de Ciències Socials i el de Tecnologia per engegar l’ús de videojocs educatius com a complement als continguts treballats, malgrat que finalment el vam haver de descartar per manca d’hores lectives…

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús