Màfia II

Us agrada la trilogia d’ “Il Padrino”? Us agraden els videojocs d’acció ambientats en escenaris històrics? Ets major d’edat? Doncs en aquest cas, t’ agradarà el videojoc del que parlarem avui, el Màfia II.

Màfia II (la segona part del títol homònim) és un videojoc d’acció en tercera persona desenvolupat i produït per 2K Games, una empresa amb molt arrelament al món dels videojocs. Aquest videojoc està disponible per diferents plataformes com ara PS3, Xbox360 i per a PC’s.

La història en qüestió està ambientada a cavall de finals de la dècada dels 40 i inicis dels 50. L’escenari, una ciutat fictícia dels Estats Units anomenada Empire Bay, una mena de barreja de les ciutats de Nova York i Chicago. Tots els aspectes del joc (armes, edificis, roba, cotxes, electrodomèstics…) estan ambientats en aquest període. Fins i tot les emissores de ràdio que podem sintonitzar al cotxe posen els “hits” més famoses del moment.

mafia-2 gràfics.jpg

Sreenshoot del videojoc, inspirat als anys 40.

L’argument és ben senzill: ets en Vito Scarletta, un jove italoamericà, fill de Sicilians (indubtable gest cap els Corleone) que tot just acaba de tornar de la segona guerra mundial. Un cop en Vito torna a la seva ciutat, es veu arrossegat cap al món del crim organitzat  de la mà d’en Joe Barbaro, un altre italoamericà, el millor amic d’infància del protagonista.

Al llarg del videojoc ens veurem immersos en una guerra oberta entre les famílies  que tallen el bacallà de la ciutat, totes d’origen italià: els Falcone, els Vinci i els Clemente ( res a veure amb el senyor Javier Clemente, per suposat!). El joc esdevé pràcticament una pel·lícula interactiva, on el jugador té llibertat de moviments però no podrà canviar els esdeveniments principals del joc (cosa que si fan altres jocs del gènere com GTA IV o Heavy Rain).

Un altre cop, recordo que és un joc per a majors de 18 anys. Cal deixar aquest apartat ben clar, ja que és molt important que els menors no juguin a videojocs que no estan pensats per a ells. El Màfia II té les seves dosis de violència, corrupció i transgressió de la llei, malgrat no ser un joc essencialment violent. Res més enllà d’aquells que ja han vist la meravellosa trilogia que en Francis Ford Coppola va portar a la gran pantalla.

Personalment, crec que pot ser un joc molt interessant per aquells interessats en la temàtica del crim organitzat a mitjans del segle passat als Estats Units. Altrament penso que no acaba d’arribar al nivell d’altres videojocs del gènere abans esmentats, com el GTA IV, i trobo una mica repetitiu el clixé atribuït als sicilians al llarg del videojoc. No arriba a ser una obra mestra com els seu precedent literari i cinematogràfic, i m’he quedat amb la sensació de que es podia haver fet alguna cosa més. Malgrat això, el producte és molt bo i farà les delícies dels jugadors i amants dels videojocs del crim organitzat. Seràs capaç de fer-te amb el control d’Empire Bay? O la ciutat se’t menjarà a tu?

MAFIA2 imatge poli.jpg

Upps, ens ha enxampat la poli...

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús