Cremar l’Alcorà

Avui m’ha sobtat una noticia que he sentit al telenotícies. Un pastor d’una petita diòcesi protestant de Florida  (Estats Units) ha tingut la brillat idea de celebrar el 11-S cremant exemplars de l’Alcorà, com a revenja dels atemptats terroristes contra les torres bessones perpetrats al 2001.

Pastor Terry Jones.jpg

EnTerry Jones, el polèmic pastor americà

Terry Jones (el pastor que ha tingut la brillant idea) ha llençat la seva iniciativa a les xarxes socials de Facebook i Twitter, aconseguint més de vuit mil admiradors d’aquesta entranyable iniciativa.

El propi pastor ha admès que no coneix gaire el llibre sagrat dels musulmans, però que ja és hora “d’aixecar-se contra l’Islam”. Aquest tipus d’accions només poden tindre conseqüències catastròfiques, tals com la de donar arguments als extremistes d’Al-Qaeda i els grups radicals contraris al diàleg i al respecte mutu internacional. La cosa ja està prou malament com per llençar més llenya al foc. El propi general Peatrus, màxim responsable militar dels EUA a l’Afganistan ja ha alertat de la perillositat d’aquest tipus d’accions i les repercussions internacionals que se’n derivarien.

Fa un temps ja vaig parlar al bloc de la pel·lícula Ammreka, que girava al voltant de les vivències d’una família palestina als Estats Units. La situació s’agreuja pel projecte de construir una mesquita a la zona cero de Nova York i que ha generat una gran controvèrsia entre els mitjans de comunicació i d’opinió conservadors als Estats Units, i ha xocat frontalment amb els militants més radicals del Partit Republicà.

A mi no m’agrada cremar res. I els llibres, molt menys. Allà on s’han cremat els llibres, s’han acabat cremant les persones. Exemples en tenim molts: l’Alemanya nazi va cremar molt llibres a les places de viles i ciutats i desprès va cremar persones amb la mateixa facilitat. A l’edat mitja, la Santa Inquisició cremava tot allò que podia ser catalogat com herètic, per acabar cremant dones i homes acusats de ser bruixes i bruixots o ser adoradors del dimoni. Calví i els seus seguidors van començar cremant llibres a Ginebra per acabar-hi cremant en Miquel Servet, el descobridor del sistema circulatori sanguini.

Si el senyor Terry Jones i els seus seguidors volen cremar l’Alcorà, d’aquí a un temps segurament voldran cremar persones. El govern dels Estats Units no pot permetre que al seu país es generis espectacles tant lamentables com aquest, més propis d’èpoques passades. De la història s’ha d’aprendre, per tal de no cometre els mateixos errors. Per això, el proper cop que us demanin per a què serveix la història, els hi podeu contestar lliurement: per tal que no es produeixin episodis tan vergonyosos com aquest.

Comparteix

  Comentaris

  • Dani

   10/09/2010 - 21:28

   Això que ha proposar aquest home és una bajanada. Només cal posar un exemple més proper: Què us semblaria una cremada popular de nous testaments a Brusel·les per protestar contra els sacerdots pedòfils? Oi que està totalment fora de lloc? doncs bé a ser el mateix…

   En quant a cremar llibres i persones el govern als EEUU el KKK ja va cremar negres, i a Vietnam varen rostir la població amb napalm… Per sort, però, de la mateixa manera que no tots els musulmans són terroristes ni els cristians pedòfils, no tots els nordamericans són incendiaris de persones…

  • Ferran Vital

   10/09/2010 - 22:02

   Hola Dani,

   Estic d’acord amb el teu comentari, especialment pel que fa al passat racista dels estats del sud dels EUA (recordem que aquest senyor és de Florida, un estat republicà i amb gran arrelament de les idees més conservadores com ara la pena de mort). I com bé dius, no tots els americans no són inciendaris de persones, però el sistema electoral tant pervers dels EUA no permet que prosperi cap formació política contrària al “establishment”. Com ha definit molt genialment l’Antoni Bassas, tot l’afer sembla tret d’un episodi dels Simpson, però aquest cop l’individu en qüestió és ben real…

   El que vull transmetre realment és que en un país que s’ha autonomenat defensor de les llibertats i la democràcia arreu del planeta, és ben curiós que les administracions locals, estatals i federals no hagin pres cartes en l’assumpte engarjolant aquest senyor tant tolerant. L’agreujant del cas és el projecte de construir una mesquita a la vora de la zona 0, penso que si no, aquesta polèmica no hagués tingut gaire sentit!

   Salut!

  • Eva

   12/09/2010 - 17:25

   Bon article!
   Interessant i inquietant com la història es va repetint cíclicament! No hi ha manera d’aprendre dels errors. Aquest pastor americà és molt poc intel·ligent, però és que de gent així n’hi ha molta…

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús