Kingsbridge cobra vida

Els pilars de la terra és l’obra cabdal de l’escriptor britànic Ken Follet, i un dels llibres més venuts dels darrers anys. La història de Tom Builder passarà a la petita pantalla de la mà de la cadena americana Starz, i serà estrenada aquesta tardor als Estats Units. A Espanya els drets d’aquesta sèrie els ha adquirit Canal +. La cadena Starz (tot just fundada fa tres anys) ha apostat fort per les sèries històriques, tals com Spartacus o Els pilars de la terra. Bravo per la seva arriscada aposta per aquestes sèries, i m’alegro molt que la història tingui el seu espai a les graelles americanes amb un decidit compromís per elaborar creacions de qualitat i amb una gran fidelitat històrica.

L’argument de la sèrie, ambientada al segle XII, ja el coneixeu tots aquells amants de l’obra de Ken Follet. La construcció d’una catedral al sudoest anglès on s’escenifica a la perfecció les relacions socials i culturals feudals de l’Europa medieval. El llibre de Ken Follet ha venut més de 30 milions de còpies arreu del món, i és el llibre de ficció més venut de la història a l’estat espanyol.

Pel que fa a la sèrie de televisió, la direcció de la mateixa serà dirigida per Sergio Mimica-Geezan, director d’altres grans sèries com Heroes o Prision Break. Si el director és un gran creador, no ho és menys els responsables de producció: ni més ni menys que els germans Scott (Tony i Ridley Scott). Per fer-se una idea, pensem en Gladiator, Robin Hood, El regne dels cels o Blade Runner, films produits pels dos germans Scott, autèntiques bèsties de Hollywood.

El repartiment dels actors és igualment espectacular, tot un luxe: Donald Sutherland (Orgull i prejudici) , Ian McShane (Sexy Beast), Rufus Sewell (El ilusionista), Matthew McFayden (Frost contra Nixon)

In this Saturday, Nov. 7, 2009 photo, US actor Donald Sutherland, seen, during the filming of Ken Follett's "The Pillars of the Earth" in Astra Studios, in Fot, near Budapest, Hungary. "The Pillars of the Earth" is an eight-hour adaptation of the bestseller about the construction of an English cathedral in the 12th century. The series is being shot in Hungary and Austria and is due to be broadcast in 2010. (AP Photo/Bela Szandelszky)

Donald Sutherland

La sèrie té un pressupost de 40 milions de dòlars, i s’està filmant a Hongría i Alemanya. Sembla que la versió televisiva de l’obra de Follet tindrà una posada en escena espectacular, similar a l’exitosa sèrie (que tot just s’ha acabat aquesta temporada) de Los Tudor.

Personalment espero moltíssim d’aquesta sèrie, que sembla que tindrà un atrezzo i una ambientació històrica espectacular. Si més no, la sèrie ha reunit molts Globus d’or i molts Òscars, i amb aquest actiu de talent i capacitat segurament estem davant de la sèrie de més èxit de la temporada vinent (o això esperem els fans de Ken Follet). Us dexo amb un tast de la sèrie, que podeu veure aquí.

Tant de bo us agradi!

Actualització: ja he vist la totalitat de la sèrie. Fenomenal i molt recomenable. Una ambientació espectacular combinada d’una gran interpretació per part dels actors (majoritariament britànics).

Comparteix

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús