Spartacus sang i sorra

Spartacus blood and sand (Espartac sang i sorra) és una sèrie dels Estats Units que encara no ha arribat a les graelles televisives de l’estat espanyol. Aquesta és una sèrie inspirada en la vida d’Espartac, l’esclau que es va rebel·lar contra Roma i va fer-ne tremolar les bases del sistema esclavista. La sèrie s’emet a la cadena televisiva HBO, i s’està emetent la primera temporada. Consta de tretze capítols, d’uns cinquanta minuts de duració.

Fa prop de mig segle es va filmar la clàssica pel·lícula d’ Espartac, protagonitzada pel genial Kirk Douglas. Mig segle després ha aparegut aquesta nova sèrie, amb cares conegudes, com la de Lucy Lawlees, famosa per protagonitzar Xena, la princesa guerrera, o l’actor britànic John Hannah, protagonista de films com La Mòmia, o “Cuatro Bodas y un Funeral”.

La sèrie es pot definir com una barreja de les sèries televisives “Roma“, “Californication” o la pel·lícula 300, amb elements escenogràfics que recorden a films com els de ” Sin City” o (salvant les diferències) a Kill Bill.

Aquesta és una sèrie amb elevades dosis de violència, acció, passió i molt, però molt, sexe. Té diversos moments molt pujats de to. Les escenes d’acció són igualment espectaculars, amb efectes visuals molt ben aconseguits. La història està molt ben ambientada tant a nivell escenogràfic com a nivell de vestuari i atrezzo.

L’únic però que li trobo és la manca de rigor històric en el rol d’ alguns personatges, com també la manca de crítica social inherent a la pel·lícula de Kirk Douglas, que als anys 60 del segle passat, va ser inclús titllada de marxista per la denúncia social que deixava entreveure. Si busqueu crítica social, Spartacus blood and Sand no us deixarà satisfets. No és cap remake de la pel·lícula de Kirk Douglas, és una sèrie que busca l’espectacularitat i innova la manera de retratar una història clàssica.

Us deixo amb un video perquè en feu un petit tast, i espero que si decidiu veure-la, us agradi:Comparteix

  Comentaris

  • Eva

   24/03/2010 - 14:19

   Ostres! M’he quedat embadalida amb el trailer… No en tenia ni idea de l’existència d’aquesta sèrie, però ja la buscaré. M’havien parlat molt bé de Roma, però jo no la vaig arribar a veure. Aquesta es veu espectacular i de molta qualitat… “A man must accept his fate… or be destroyed by it!”
   En quant a la falta de rigor històric, em temo que és continu, tant en llibres com en pelis, així que millor gaudir de l’espectacle i veure-ho com pur entreteniment!

  • Kingsbridge cobra vida – Sàpiens.cat

   05/07/2010 - 13:44

   […] cadena Starz (tot just fundada fa tres anys) ha apostat fort per les sèries històriques, tals com Spartacus o Els pilars de la terra. Bravo per la seva arriscada aposta per aquestes sèries, i m’alegro […]

  • Spartacus: Gods of the Arena – Sapiens.cat

   18/01/2011 - 18:13

   […] passat ja vam parlar de Spartacus, Blood and Sand (Spartacus, sang i sorra), la sèrie revelació de la temporada passada a la cadena nord-americana Starz i emesa al estat […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús