Tallar les pilotes

Això era el que feia, de forma premeditada, l’emperador Justinià, el més gran emperador que tingué mai l’imperi bizantí, qui va viure i governar al llarg del primer terç del segle VI.

El fet es que Justinià, al seu Corpus Iuris (còdex que esdevé la pedra angular del dret privat i civil europeu) va decidir promulgar una llei que castigava a la castració a tots els culpables del delicte d’ homosexualitat.

Les castracions, a més de ser molt doloroses, ben sovint eren mortals, però l’emperador Justinià va començar a aficionar-se a aquest espectacle, que es feia en els espais públics de Bizanci per més escarni dels condemnats.

Però a més a més, l’hàbil emperador va començar a treure rèdit personal d’aquestes mutilacions. I es què l’emperador, membre destacat del bàndol vermell ( que vènen a ser uns hooligans del circ romà) començà a castrar als personatges més rics de Bizanci (per fer-se amb les seves fortunes) o dels seus opositors polítics, i fins i tot, dels membres del bàndol verd (els eterns rivals del bàndol vermell).

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús