La invenció del “Barri Gòtic”

catedral façana falsa

Durant tot l’any el centre de Barcelona està ple de turistes, però és sobretot ara, amb el bon temps, que el Barri Gòtic s’omple de gom a gom. Tothom es fa fotos davant la façana gòtica de la Catedral, al cèlebre pont medieval del Carrer del Bisbe o als detalls de les finestres de la Casa dels Canonges. El problema és, que ni la façana de la catedral és gòtica, ni el pont del carrer del Bisbe és medieval, ja que de fet, és igual de modern que les finestres de la Casa dels Canonges, de 1929. És més, el Barri Gòtic no existia a l’edat mitjana, és una estratègia per atraure al turisme, que tot sigui dit, ha funcionat molt bé. Tot i això, molts barcelonins ho desconeixen…

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Marco Giralucci

   15/06/2013 - 19:14

   Està molt bé, gràcies i esperem “els edificis viatgers!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús