Efemèrides barcelonines per aquest 2013

Aquest dies estem d’estrena, i és que encetem nou any, el 2013! Cal mirar al futur, però no hem d’oblidar el passat i per a això estem els historiadors, per fer de retrovisors per veure d’on venim i decidir cap a on anem. Enguany doncs la nostra ciutat celebra moltes efemèrides com per exemple que fa 300 anys Manuel Ferrer i Sitges va defensar a la Junta de Braços de Barcelona la resistència a ultrança davant els borbons exclamant “Que fineixi la nació amb glòria”. També farà 75 anys dels bombardejos més cruents de la guerra civil, i 170 anys del bombardeig que el General Prim (aquell a qui ara tothom fa homenatges) contra Barcelona i Sant Andreu, on encara hi ha una bala de canó visible en una cantonada. També és però el centenari de la Gramàtica Catalana consensuada i el del túnel del Metro del Liceu i el 150 aniversari dels Ferrocarrils de plaça Catalunya a Sarrià entre molts altres aniversaris. Ens acompanyeu en aquest viatge històric?

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús