El Caga Tió, el Caganer i la històrica cultura escatològica barcelonina

caga tió, caganer, nadal, catalunya, escatològic, escatologia

Durant aquest Nadal, segur que molts de vosaltres heu fet cagar el Tió o heu posat un caganer al pessebre. Però, a veure, mirem-ho amb distància. Creieu que és normal que en una recreació del naixement de Jesús hi posem una persona defecant o bé, que qui ens porti els regals sigui un tronc al que coaccionem per a que els excreti? No som normals, no. Però hem millorat, abans encara estàvem pitjor. Si no ho creieu, viatgem a la Barcelona del segle XIX.

Clica aquí per saber-ne més

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Cèsar

   30/12/2012 - 15:08

   Almenys amb aquest sistema no havíem de llençar la merda per la finestra (literalment) com feien a Madrid. ;D Bon programa! Pensava que parlaries més de tradicions, a banda del caganer i el tió. Jo me vaig especialitzar en antropològia, el motiu principal ja l’hospital tocat:el clima. El moltes cultures del món la merda és una matèria prima accessible i generalment barata. L’ús depén sovint del clima:se’n fan cases arrebossades, es fa servir per assecar i cremar com a combustible, i en països com els mediterranis que no tenen un gran stock d’animals com abono, contràriament al que passa a l’India on les vaques (sagradesper algun motiu) ja fan aquesta funció. Salut!

  • Dani Cortijo

   31/12/2012 - 13:54

   Vet aquí! Ja tenim un motiu possible per a la sacralització dels temes fecals. Moltes gràcies Cèsar!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús