Genís Barnosell

Genís Barnosell

Genís Barnosell

Vaig néixer a Verges l’any 1968 i sóc doctor en història contemporània per la Universitat Pompeu Fabra. Les meves línies de recerca se centren en la història comparada del segle XIX, especialment:

-La història del treball i sindicalisme

-L’evolució dels discursos i les pràctiques polítiques (sobretot del liberalisme, del republicanisme i del socialisme romàntic en les seves relacions amb la religió i el món del treball i les seves propostes sobre l’organització de la societat)

– La historiografia i la construcció de la memòria històrica, amb especial referència als nacionalismes català i espanyol.

Sóc membre del Grup de Recerca de la Universitat de Girona “Història, Memòria, Identitats”  i del Grup de Recerca Consolidat “Treball, Institucions i Gènere” , amb seu a la Universitat de Barcelona.

Des del 2007 sóc el coordinador acadèmic dels Premis per a treball de recerca d’estudiants de Batxillerat que convoca el Consell Social de la UdG.

Aquest blog és un espai de difusió i de discusió de la història catalana i mundial, i especialment de la història contemporània. És obert a la participació de tots i de totes: comenteu, critiqueu i suggeriu, perquè la història és part fonamental del nostre present i del nostre futur.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús