El congrés internacional debat a Barcelona com es va institucionalitzar el franquisme a Catalunya

C03 CEHI.jpg

El Centre d’Estudis Històrics Internacionals–Pavelló de la República (CEHI) , amb la col·laboració del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, ha organitzat els dies 21, 22 i 23 d’abril un congrés internacional, impulsat des del grup de recerca “El Franquisme a Catalunya: institucionalització del règim i organització de l’oposició”.

L’objectiu del congrés és reflexionar sobre els processos de consolidació de la dictadura franquista des que es produeix el Cop d’Estat fins al reconeixement internacional del règim, abastant els àmbits polític, econòmic, social i cultural.

El Congrés ha estat organitzat en els següents àmbits:

Una, grande y libre:

Estructura i organització política

Centinela de Occidente:

Política exterior

Productor, cabeza de familia y reina del hogar:

Model social

El pan de la España de Franco:

Política econòmica

Mueran los intelectuales!:

Política educativa i cultural

Santiago y cierra España:

Catalunya i l’Espanya franquista

El Comitè científic ha estat constituït per: Antoni Segura (UB), Rafael Aracil (UB), Andreu Mayayo (UB), Joan Villarroya (UB), Teresa Abelló (UB), Agustí Colomines (UB), Josep M.Solé (UAB), Josep Termes, Frederic Vázquez (UB), Paola Lo Cascio (UB), José Manuel Rúa (UJI i UB), Queralt Solé (UB), Alberto Pellegrini (UB) i Oriol Dueñas (UB).

En els pròxims dies alguns dels participants de les jornades us explicaran des d’aquest blog com s’ha desenvolupat el congrés.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús