Antoni Janer

Foto-institut-(1)Vaig néixer a Mallorca l’any 1978. Vaig estudiar Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona (UB) amb l’objectiu d’entendre el present a partir del passat. Després vaig poder satisfer les meves ànsies comunicatives estudiant Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En aquesta aventura vaig tenir la sort de guanyar un premi de periodisme d’investigació de la fundació Fundeso que, durant mig any, em va permetre fer unes pràctiques en un mitjà de comunicació de Xile.

En acabar la carrera, durant quatre anys vaig exercir el periodisme actiu a ‘Última Hora Punto Radio’. La meva gran decepció va ser descobrir que el món mediàtic, massa contaminat per la política, és una farsa. Aleshores em vaig decantar per la docència, que m’ha tornat la confiança en la condició humana. Ara faig de periodista del món clàssic a l’IES Pau Casesnoves d’Inca (Mallorca). Intento divulgar de la manera més amena possible unes matèries, el llatí i el grec, que tenen la mala fama de ser “llengües mortes”. Com a esquer faig servir l’etimologia, que m’ajuda a relacionar el món actual amb l’antiguitat clàssica. De fet, un alumne meu em va ajudar a posar nom a la meva obsessió per l’origen de les paraules: l’etimocefalàlgia.

Aquesta voluntat de difondre el món clàssic m’ha portat a col·laborar en diferents mitjans escrits, com SÀPIENS, ‘El Temps’, ‘Presència’, ‘Ara Balears’, ‘Memoria’ i ‘Historia y vida’, i en els programes radiofònics ‘Luces en la oscuridad’ (ABC Radio), ‘Balears fa ciència’ (IB3 Ràdio) i “Gabinet de crisi” (IB3Ràdio)-

Per a més informació podeu consultar la meva pàgina web www.antonijaner.com

Comparteix

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús