La Universitat (oberta) de Barcelona

Aquesta setmana estem ultimant els preparatius del primer curs d’extensió universitària que organitzem conjuntament el Sàpiens i la Universitat de Barcelona i, si s’ha de jutjar pel nombre d’inscrits i per les trucades que estem rebent a la redacció, tindrà una gran acollida.

Molt intencionadament, es va buscar un títol atractiu –La guerra a la Catalunya medieval i moderna– i un subtítol suggeridor –Què li va faltar a Catalunya per tenir un Estat propi– per començar un curs que ens agradaria que tingués continuïtat. Per a nosaltres, l’encert de la iniciativa és doble: una bona forma d’apropar la història al gran públic, i d’obrir la universitat, també, als no universitaris.

A partir de dimecres vinent i durant dos mesos, a l’aula 303 de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, Àngel Casals (profund coneixedor de l’època de Carles V), Valentí Gual (gran expert en bandolerisme), Ernest Belenguer (un dels principals biògrafs de Jaume I), Josep M. Torras (expert en la repressió durant i després de la guerra de Successió) i Manuel Güell (un dels principals especialistes en temes militars de la guerra dels Segadors) aportaran nova llum al període més decisiu de la nostra història.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús