Apadrina un llibre

El principal tresor de l’Ateneu Barcelonès és, sens dubte, la seva biblioteca. Primer, perquè els 300.000 volums de què disposen de totes les temàtiques constitueixen un fons patrimonial d’excepció, i, segon, perquè des de la seva acurada remodelació, l’arquitectura de Jujol o els frescos mitològics del pintor Francesc Pla, ‘el Vigatà’, encara llueixen més.

Ara, l’Ateneu ha engegat una campanya popular per apadrinar els incunables de la seva biblioteca que necessiten amb més urgència ser restaurats, i així assegurar-ne la conservació. Em sembla una bona iniciativa, igual que, en el seu moment, vaig considerar un encert la insòlita campanya de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu d’apadrinar paraules catalanes (des d’’enraonar’ fins a ‘mesell’) que haguessin caigut en desús.

O sigui, que si voleu salvaguardar ‘Cronica universal del principat de Cathalunya’, de Jeroni Pujades, o el ‘Manifiesto de la fidelidad catalana…’, de Francesc Martí i Viladamor, entre molts altres, a l’Ateneu us explicaran com fer-ho.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús