Troben una mòmia a Mongòlia que revoluciona internet

Creieu que viatjar en el temps és possible? Molts usuaris de xarxes socials han començat a especular amb aquesta possibilitat després de la descoberta d’una mòmia de fa 1.500 anys a Mongòlia. Els arqueòlegs han trobat aquestes restes al Massís de l’Altai, gairebé a 3.000 metres per sobre del nivell del mar. El que en un principi era una troballa d’interès científic s’ha convertit en un fenomen a Internet amb centenars d’interaccions. La polèmica ha esclatat a causa del calçat, que s’ha conservat en molt bones condicions gràcies a una capa de gel. La semblança de les sabates de la mòmia amb el disseny de les sabatilles esportives de la marca Adidas ha cridat molt l’atenció de lectors d’arreu del món.

 

Calçat de la mòmia de fa 1500 anys.

Calçat de la mòmia descoberta a Mongòlia. ©RealThingTV / Youtube

Un dels models de les sabatilles Adidas

Un dels models de les sabatilles Adidas

 

A més del cos, els arqueòlegs han recuperat del gel nombrosos objectes, entre ells un calderó de ferro, capes de cotó i restes de sacrificis d’animals. Aquesta darrera troballa podria revelar que l’indret era un lloc habitual d’enterraments rituals dels pobles turquesos que habitaven Sibèria fa un mil·lenni i mig. Els investigadors, de fet, asseguren que es podria tractar del centre funerari més complert de tota l’Àsia Central.

 

Amb tot, però, el que està en boca de la majoria d’usuaris és si, en realitat, la dona descoberta entre el gel va ser una viatgera en el temps amb especial predilecció per al calçat esportiu. També hi ha qui assegura que tot es tracta d’una campanya de màrqueting de la casa Adidas. Sigui com vulgui, que l’arqueologia es torni viral és, si més no, curiós.

Llac Kucherla, al massís d'Altai

Llac Kucherla, al massís d’Altai. © Dmitry A. Mottl

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús