Entrades amb l'etiqueta ‘pic’

Anem acabant

dimarts, 27/07/2010

Com ja deveu suposar, l’excavació està a les acaballes. Aquest dijous, a les 11 del matí, farem una roda de premsa final i, excepte alguna cosa puntual, ja hem acabat l’excavació i ens estem centrant en els treballs de documentació final: tractament dels materials arqueològics, revisió de la documentació i documentació gràfica.
 
Anirem afegint continguts fins a les vacances de l’agost i el bloc es mantindrà obert fins a la tardor. Us avisarem quan marxem.
 
Us adjuntem imatges de les tasques quotidianes. Hem excavat amb pic i pala o amb el paletí i l’escombra. Segons el que convenia. També hem hagut de fer servir un martell pneumàtic per trencar un horitzó constructiu o garbellar la terra en l’estratigrafia constructiva del basament del temple. Pel que fa als materials, ja els hem rentat, siglat i gairebé classificat. Ens hem fet un fart de netejar, fins i tot amb aspiradora, i comencem a introduir dades a l’ordinador. Ah! hem ensenyat el que hem pogut als alumnes i hem mantingut un bloc! Ha estat el primer cop que ho hem fet.

ordinador fi.JPGmartell fi.JPGgarbellant fi.JPG

renta fi.JPGvernís fi.JPGaspirant fi.JPG

ensenyant fi.JPGnetejant fi.JPG2. Aguantant la mira fi.JPG

1.prenent cotes fi.JPGclassificant fi.JPG

Lo pic d’en Palet

dimarts, 6/07/2010
lo pic d'en palet.jpg

Lo pic d'en Palet.

·

L’amic Josep Maria ens ha deixat gentilment les seves eines per a la nostra excavació. Són eines contrastades en l’arqueologia pirinenca d’alta muntanya, però no sabem si ha estat el canvi d’alçada, la mala qualitat del material o un excés d’eufòria durant l’extracció de les lloses, que un dels pics no s’ha adaptat al perfil que se li pressuposava. Si algú ens l’adreça no n’hi haurem de comprar cap de nou!