Entrades amb l'etiqueta ‘Actualitat’

Roda de premsa amb Joan Laporta

dimecres, 26/05/2010

He anat a la sala de premsa del Barça per fer la presentació als mitjans de la primera fase de les investigacions que hem dut a terme per localitzar la fossa clandestina on va ser enterrat  el president del F.C. Barcelona Josep Sunyol i tres col·laboradors seus.

Aquestes persones, que es dirigien al front de Madrid durant els primers dies de la guerra civil, van tenir la mala fortuna de traspassar per error les línies republicanes i caure en mans de les forces sublevades, que les van detenir i, posteriorment, les van afusellar sense cap judici previ.

Durant la roda de premsa s’ha presentat el darrer número de Sàpiens, dedicat a la figura de Sunyol, i un documental realitzat per Barça TV que ha seguit les nostres investigacions per la serra madrilenya a la recerca de la fossa del president màrtir del F.C. Barcelona.

El president Joan Laporta s’ha mostrat molt satisfet d’haver ajudat en una recerca que tindrà continuïtat en els darrers mesos. I ho farem amb la mateixa gent que ens ha ajudat fins ara, Condor Georadar i la Societat de Ciències Aranzazi, els millors experts que hi ha a l’Estat espanyol en detecció de fosses coumnes de la guerra civil.

Estadi Juan Antonio Samaranch?

dimecres, 28/04/2010

Coincidint amb la mort i l’enterrament de Juan Antonio Samaranch, el Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat que es rebategi l’estadi olímpic amb el seu nom. Òbviament, això significaria treure el nom del president Lluís Companys d’aquell indret. No cal dir que aquesta idea ha tingut una bona acollida en la premsa de Madrid. Sense anar més lluny, ahir diverses emissores de ràdio bramaven en favor d’aquesta iniciativa.

Els que tenim una mica de memòria, encara recordem les dificultats per batejar amb el nom del president màrtir aquell estadi olímpic que es va refer per a les olimpíades del 1992. Ja llavors, alguns sectors van intentar donar el nom del marquès de Samaranch a un espai que, gràcies a l’oposició popular, va acabar lligat al nom de l’únic president elegit democràticament que va ser assassinat pel feixisme en els anys de la Segona Guerra Mundial.

Obrir de nou ara el debat, per tant, em sembla oportunista i fora de lloc. L’estadi olímpic de Barcelona ha de continuar lligat al nom de Lluís Companys. Per memòria i per coherència.